JohnnyCage

Az AMD békét kötött az Alliance-szel

[Register] Az AMD és az Alliance Semiconductor négyéves pereskedés után úgy döntött, hogy kibékül egymással. A két cég most megállapodást kötött arról, hogy a jövőben kölcsönösen együttműködnek.



Az Advanced Micro Devices még 1996-ban perelte be az Alliance Semiconductort, mert az megsértette két flash memóriával kapcsolatos szabadalmát. A két cég a napokban megállapodott a pereskedés befejezéséről. Az Alliance Semiconductor egy bizonyos, nem nyilvánosság elé tárt összeget fog fizetni az AMD-nek, a múltban okozott károkért.

A két társaság a jövőben közösen kívánja folytatni a flash memóriák fejlesztéseit, és gyártását. A megállapodást egy keresztlicensz-szerződés teszi teljessé, amely lehetővé teszi a két cégnek, hogy egymás technológiáit felhasználják saját termékeikben.

"Örülök, hogy az AMD és az Alliance képes volt a visszájára fordítani a pereskedést egy potenciális partnerkapcsolat kialakítása végett, amelyből mindkét cég előnyt fog kovácsolni a másik erősségeinek felhasználásával.", mondta Dr. Ritu Shrivastava, az Alliance Semiconductor fejlesztési részlegének igazgatója, és a Flash termékek menedzsere.

"Az Alliance egy a világ azon néhány cégei közül, amely szaktudással rendelkezik mind a három fő CMOS memóriatípus, az SRAM, a DRAM és a Flash terén. A kutatási munkálataink tapasztalatunk felhasználásával sokkal nagyobb hatásfokkal használhatóak fel új termékek kifejlesztésére. Úgy gondoljuk, hogy a mostani megállapodás nem fog jelentős változásokhoz vezetni stratégiánkban, vagy akár üzleti teljesítményünkben."

A perben érintett két AMD szabadalom a flash memória elemi adattároló celláinak törlésével áll összefüggésben, amely lehetővé teszi az egységek egyszerű tápellátását, valamint azzal az arhitektúrával, amely az egyes különálló cellák címzését biztosítja úgy, hogy a többi cellát nem befolyásolja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!