Berta Sándor

Jelezni fogja a lassan betöltődő oldalakat a Chrome

Az még nem dőlt el, hogy a szoftver miként jelöli majd a dolgot.

Addy Osmani, Ben Greenstein és Bryan McQuade, a Chrome csapat munkatársai a közös blogbejegyzésükben bejelentették, hogy a Google által fejlesztett böngésző a jövőben megmutatja, hogy melyik honlap töltődik be gyorsabban és melyik lassabban. Az új jelzés valószínűleg egy ikon segítségével fog történni, de a konkrét részletek még nem ismertek, a megoldás megvalósításáról ugyanis még tartanak az egyeztetések. A szakemberek azt írták, hogy a jelzés számos formában történhet majd és azt tervezik, hogy különböző dolgokkal fognak kísérletezni azért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy melyik a leghasznosabb a felhasználók számára. Az egyik megoldás az lehet, hogy az adott portál betöltődése közben egy kezdőkép jelenik meg, amely a jelenségre felhívja a figyelmet. Alternatívaként a gyorsabb és lassabb oldalbetöltődést különböző színekkel jelölhetik.

Az egyelőre kérdéses, hogy az új rendszer mikor mutatkozhat be a Chrome böngészőben, miként az is, hogy a honlapok betöltési sebességét, hogyan mérik majd a szakemberek. Előfordulhat, hogy figyelembe veszik a különböző eszközspecifikus tényezőket vagy a hálózati sebességet is. A Google a terveket egyébként a Chrome Dev Summit nevű rendezvényen ismertette először.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #11
  Ezeket az ugrálásokat tartalomblokkolóval lehet csak megoldani. Egyrészt egy csomó sallang (pl. reklám/reklámfelület, social plugin vacak) nem töltődik be, másrészt pedig eleve sokkal gyorsabban tölt be az oldal. Szinte egyszerre jön be minden elem.
 • Neocortex #10
  Megoldható hogy az oldal csak akkor jelenjen meg mikor a css és js már betöltődött ezzel elkerülve az ugrálást, de ezt a Google Pagespeed kifejezetten ellenjavallja és lepontoz, senki nem akar rosszabb eredményt a google találati listában ezért minden oldal ugrál ahol nincsenek a méretek predefiniálva
 • gombabácsi #9
  a másik röhelyes dolog, hogy tölt az oldal, én meg már tekerek le, erre a betöltés végén felugri a tetejére :D
 • dyra #8
  A követőkódot és adatmutyis oldalakat (minden amiben google analitika és hasonlók vannak) mikor fogja jelezni?
 • gombabácsi #7
  hát, ja rossz programozók. de megértem őket. az egész net egy összegányolt szemétkupac. ki akarna egy ilyennel szembeszállni?
 • gombabácsi #6
  ja ez a félrekattintás ez szerintem sokszor tudatos. így kattintasz véletlen reklámra :D
  pár napja a gmail is csinálja. kattintanék a levélre, erre 3 hellyel lejjebb kerül az egész levelezés és az első 3 sor reklám levél :D szerencsére ezt nem a fő leveleknél csinálja, hanem csak a közösségi leveleknél :D
 • Sydra #5
  Szerintem megoldható, hogy a belső elemeket igazítsa a befoglaló elemekhez és nem fordítva.
 • kvp #4
  Ez a progressziv loading miatt van. Mar akkor megjeleniti a bongeszo amikor meg tolt. A javascriptes betoltes vege meg eleg nehezen hatarozhato meg.

  Regen elobb betoltott minden es utanna rajzolt (a status bar-on irta hol tart). Addig nem latszott semmi amig az utolso kis 1x1-es tracker gif is be nem toltott. A progressziv betoltes az egy extra feature-kent indult.

  En egyebkent ha sokaig tolt egy csiga ikont raknek az address bar-ra, mert barmi mas hasznalatgatlo lehet. Pl. egy webkamera oldala (ha jol mukodik) soha nem hagyja abba a betoltest.
 • Sydra #3
  A legjobb, amikor rá akarsz kattintani valamire, de elugrik az oldal és mást nyit meg. :D
  Amúgy ez akkor szűnik meg, amikor a rossz és igénytelen programozók megszűnnek létezni. Vagyis soha.
 • gombabácsi #2
  a fel-le, jobbra balra ugráló oldalak vajon mikor szűnnek meg? 2100-ra esetleg?
  szinte már minden weboldal betöltés után másodpercekig ugrál fel-le, jobbra balra... van ami fél perc után is. olvasom az oldalt erre az egész elugrik :D röhelyesen igénytelen a net nagy része...