Gyurkity Péter

108 megapixeles kamera a Xiaomi telefonján

Az érdekes megoldás Kínában mutatkozott be, egy okosóra kíséretében.

A Xiaomi háza táján már több érdekes megoldást is láthattunk, idén például előlapi káva nélküli telefont, valamint egy 120 Hz-es panellel érkező típust is bemutattak már. Most a kamerák terén hoz megújulást egy friss típus, amely két eltérő néven mutatkozott be a nagyközönség előtt.

A kínai gyártó a számára hazai pályán rántotta le a leplet az új okostelefonról, amely az ottani piacon az Mi CC9 Pro néven rajtol el. Alig egy nappal később azonban Madridban már a Xiaomi Mi Note 10 típust is ismertették az érdeklődőkkel, amely gyakorlatilag ugyanazon megoldást takarja, hiszen mindkét készülék 5 kamerával futott be. Itt a legnagyobb érdeklődésre nyilván a 108 megapixeles főkamera számíthat, amely kedvezőtlen fényviszonyok esetén 27 megapixeles érzékelőként üzemel, ehhez azonban másik 4 példány társul, sorrendben egy 20 megapixeles ultra-nagylátószögű, egy 12 megapixeles 2x-es telefotó, egy 5 megapixeles 5x-ös telefotó, valamint egy 2 megapixeles makrokamera, amivel a cég szerint szintet lépnek a minőség terén.


A telefon egyébként egy 6,47 hüvelykes hajlított, FHD+ felbontást támogató AMOLED-panelre épül, amely a Snapdragon 730G chip erejére, 6 vagy 8 GB memóriára, egy alapesetben 128 vagy 256 GB-os belső tárolóra, valamint egy szintén méretes, ezúttal 5260 mAh-s akkumulátorra, ehhez kapcsolódóan pedig 30 wattos gyorstöltésre támaszkodhat. A friss szoftver mellett a Night Mode 2.0 funkció is támogatott, a hivatalos ár pedig (a memória és a tároló méretétől függően) 400 és 500 dollár között mozog, legalábbis Kínában, míg az európai piacokon 549 és 649 euró közötti árakat látunk majd.


A cég bemutatta saját okosóráját is, amely erősen hajaz az Apple Watch kialakítására. Itt azonban már a Wear OS szolgáltatásaira alapozhatunk, 1,78 hüvelykes AMOLED-kijelzővel, NFC, Bluetooth, valamint WiFi támogatásával, további érzékelőkkel, decemberi megjelenéssel. A példányszám korlátozott (30 ezer darabról van szó), az ár Kínában 285 dollártól indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Boresz #9
    108 üzemórás (nem standby) telefont aztán gyúrjanak egyébre
  • wraithLord #8
    Teljes méretben a részletesség mobilra jellemző (fényektől függően van amikor megveri a jónak tartott gyártókat), de amúgy egészen rendben van a kép, ahogy arra számítani is lehetett. Mondjuk azok csak 27 MPixeles képek, nem 108. De tényleg nem rossz.
  • Diopapa #6
    Annyira nem szar... https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-cc9-pro-premium-edition-camera-review/
  • wraithLord #5
    Azt hittem, hogy 2-3-4 kamera együtt tud összehozni egy 108 MPixeles képet. De így nagyon vicc szaga van a dolognak.
    Biztos ez is olyan, mint a gagyi kínai telefonoknál, hogy van benne egy 8 MP-es kamera, ami interpolálja a képet 16 MP-re, és olyan ótvarul néz ki 100%-on, hogy kifolyik az ember szeme. (Mondjuk az dinamika és minden szempontból hulladék képet csinál, ez pedig valószínűleg nem.)
  • ToxiMaxi #4
    Nem pont olyan, mert az szimplán kamu (Kb. 3600 mAh-ás 18650-nél nincs nagyobb). Itt viszont okos marketing van, meg játék a számokkal, nem csak egy átverés.
  • Macropus Rufus #3
    értelme? Miért nem a lencse méretét növelik mondjuk 3mm-re? Ez a kép továbbra is pont olyan gagyi mint bármelyik telóval készült kép. Csak 5x több helyet foglal.
  • barret #2
    Nem kell komolyan venni,hazudoznak össze vissza.Ez pont olyan mint a 10000mA 18650 li-ion akku.
  • Zoliz #1
    Fú lassan úgy jön ki a 120 MegaPixel, hogy lesz 3 kamera amiből a telefoto is 40MegaPixeles lesz. :) Ott van a lencsesor alatt 108 Mp :)
    Betojás micsoda forradalom és mennyire buták lehetnek a kinai vásárlók.