Berta Sándor

Az USA-ban is szállít drónokkal csomagokat az Alphabet

A keresőóriás leányvállalata sikeresen végrehajtotta a tengerentúlon az első robotrepülőgépes kiszállítást.

A Wing Aviation már áprilisban elindította Ausztráliában az első drónos csomagszállító szolgáltatását. Az ajánlat eleinte Canberra három északi külvárosában (Crace, Palmerston, Franklin) volt megrendelhető, majd kiterjesztették két másik külvárosra (Harrison, Gungahlin) is.

A cég most bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban, a Virginia államban található Christiansburg területén is elérhetővé vált a hasonló ajánlata. A pilóta nélküli légi járművek annak az együttműködésnek a keretében közlekedhetnek rendszeresen, amelyet a Wing Aviation, a Walgreens, a FedEx és a Sugar Magnolia valósított meg. A cél a megrendelt árucikkek minél gyorsabb és egyszerűbb kiszállítása. A későbbiekben várhatóan több vállalkozás is csatlakozni fog a kooperációhoz, amely azután kezdődhetett el, hogy az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) áprilisban kiadta a szükséges engedélyeket.

A megrendelt termékeket egy kartondobozban helyezik el a drónok alatt, majd amikor a robotrepülőgép eléri a célt, akkor kötéllel engedi le a dobozt. Ilyen módon akár 1,5 kilogramm súlyú dobozok is elszállíthatók legfeljebb 10 kilométeres távolságra. Az alkalmazott rendszer keretében minden felhasználónak előzetesen nyomatékosan jóvá kell hagynia, hogy hozzájárul a pilóta nélküli légi járművel való szállításhoz, különben a csomagot hagyományos módon, teherautóval viszik ki a megadott címre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!