Berta Sándor

Libra - kétséges a 2020-as határidő betartása

Bár sor került a projektpartnerek első találkozójára, de sokasodnak a kérdőjelek a program körül.

Genfben a 28 eredeti alapító tag közül 21 írta alá a Libra Szövetség alapító okiratát, valamint az ülés résztvevői megválasztották a szervezet vezetőit is. A hat személy között van David Marcus, aki a Facebooknál a Libra projektért felel; Matthew Davie, a Kiva nevű mikropénzügyi intézet munkatársa; Patrick Ellis, a PayU nevű pénzügyi technológiai vállalkozás képviselője; Katie Haun, az Andreessen Horowitz kockázatitőke-társaság szakértője és Wences Casares, a Xapo nevű bitcoinkezelő szolgáltató alkalmazottja, valamint Bertrand Perez, a PayPal egykori menedzsere.

A Facebook eredetileg azt remélte, hogy 2020 elején elindíthatja a Librát, később az időpontot 2020 végére módosították. Most pedig a Financial Times arról tudósított Dante Disparte Libra-menedzserre hivatkozva, hogy minden bizonnyal az utóbbi dátumot sem tudja majd tartani a szövetség. A szakember a szabályozás területén lévő bizonytalanságokkal indokolta az újabb csúszást.

A Libra Szövetség a közleményében azt írta, hogy eddig több mint 1500 szervezet jelezte a programhoz való csatlakozási szándékát. Közülük 180 felelt meg a tagokkal szemben támasztott előzetes követelményeknek, amelyek a piaci értékkel vagy a bevétellel kapcsolatosak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!