Berta Sándor

Erősíti európai jelenlétét az Amazon

A kereskedelmi konszern az egyik legnagyobb berlini házban akar kirendeltséget nyitni.

Az Amazon a sokszorosára akarja növelni a német fővárosban foglalkoztatott fejlesztői számát. A társaság az úgynevezett Edge-Towers épületében 35 emeletből 28-ban alakít ki irodákat és tárgyalóhelyiségeket. A költözés 2024-re várható. Az új korszerű toronyház építése a nyáron kezdődött el és várhatóan 140 méter magas lesz, ezzel az egyik legmagasabb épületnek fog számítani Berlinben.

Jonathan Weiss, az Amazon helyi kutatási és fejlesztési központjának vezetője elmondta, hogy 55 000 négyzetméternyi területet bérelnek majd ki. Az irodákban összesen 3400 új munkatársat helyeznek el, elsősorban a kutatásért és fejlesztésért felelős dolgozókat. Az óriáscég jelenleg ezen a területen közel 1000 embert foglalkoztat, ők elsősorban az Alexa beszédasszisztenshez és az Amazon Web Services felhőkörnyezeti részleghez kapcsolódó alkalmazásokat készítik. Az egyik ilyen szoftvernek köszönhetően a kereskedők egyetlen gombnyomásra 32 nyelvre fordíthatják le a termékleírásokat. Egy másik csapat pedig a Volkswagennel közösen egy ipari felhőkörnyezeten dolgozik, amelyben a jövőben eltárolhatók lesznek a Volkswagen 122 üzemében működő gépek adatai.

A projektre egyébként azért volt szükség, mert a kutatási és fejlesztési centrum mostani épülete egyrészt csak 500 szakembert tud befogadni, másrészt műemlékvédelem alatt áll. Weiss elismerte, hogy szükségük volt a nagyobb térre. Jelenleg is több mint 100 szoftverfejlesztőt, rendszermérnököt és gépi tanulási szakértőt keresnek. Érdekesség, hogy a vállalat a kutatási és fejlesztési központ 2015-ös megnyitásakor 250 személyt foglalkoztatott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!