Gyurkity Péter

Még idén jöhet a Motorola RAZR

Csúszik az érdekes telefon, ám még idén szeretnék ezt piacra dobni.

Azt már hónapok óta jól tudjuk, hogy Motorola, a Samsung és a Huawei példáját követve, dolgozik saját hajlítható okostelefonján, amely azonban eltérő formában és eltérő elgondolás mentén bukkanna fel a piacon. Részben a nosztalgiára építenek, azonban problémákból itt sincs hiány.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy érkezőben van a megoldás, a megjelenésre eddig azonban itt sem került sor, ami arra utal, hogy a Lenovo tulajdonában lévő telefonos részlegnek is meggyűlt a baja a hajlítható kivitellel. A Samsung végre piacra dobta megoldását, így most a Huawei van soron, a Motorola RAZR (2019) azonban még szintén idén jelenhet meg, amire a név is utal. Ez nem telefon-tábla hibridként rajtolna el, hanem egy kisebb, kényelmesen zsebre tehető megoldásként, amely kihajtva a szokásos méretet kínálja majd, 6,2, esetleg 6,5 hüvelykes kivitelben. A hardver nem kifejezetten csúcskategóriás lesz, hiszen itt a Snapdragon 710 chip jelenik meg, 6 GB RAM és egy 128 GB-os tároló kíséretében, viszont a példányszám nagyobb lehet, hiszen az ár némileg kedvezőbb lesz majd.

Amíg ugyanis a Galaxy Fold és a Mate X 2000 dollár körüli, illetve ennél is magasabb árcímkével jelenik meg a piacon, addig a RAZR induló ára 1500 dollár lehet, itt pedig az eredeti készülék sikereire is építhetnek, hiszen annak idején az összecsukható mobil 4 év alatt 130 millió példányban talált gazdára. Ezt később az Android-éra elindulását elősegítő DROID követte a sorban, így ezen a területen is van mire büszkének lenniük, bár a régi eredményeknél nyilván jóval fontosabb, hogy a kínai cégekkel szembeni tavalyi és idei amerikai lépések miatt a tengerentúlon már feljöttek a negyedik helyre, megelőzve a szankciók miatt visszaszoruló ZTE-t.

Meglátjuk, mennyiben sikerül megvalósítani az idei rajtot, ez azonban nyilván nem vezet majd el azonnal a hajlítható megoldások széles körben való elterjedéséhez, így a riválisoknak is lesz ideje felkészülni a váltásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • proger82 #4
  hmm , ha nem egy akkora feltegla lesz osszecsukva mint a mostani telefonok 99.9999 % akkor erdekes mobil lehet!
 • csigafi #3
  Ha összejön nekik egész klassz kis telo lehet belőle. Hiszen anno a motorolák szívós kis telok voltak. Aztán 1x csak eltűntek a hazai piacról és jöttek a gagyik meg a még gagyibbak arany áron.
 • NEXUS6 #2
  Igen, valóban!
  Valóban egyedül vagy! XD
 • quatlander #1
  Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de ez ocsmány.