Újabb okoseszközöket mutatott be a Facebook

A társaság bemutatta a termékei új generációját.

A Facebook tavaly októberben jelentette be a két okoshangszóróját, amelyek képernyővel és videofunkcióval is rendelkeztek. A Portal és a Portal+ nevű készülékek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy videokapcsolaton keresztül kommunikáljanak egymással. Most a termékcsalád része lettek a Portal, a Portal Mini és a Portal TV, amelyek Európában is elérhetők lesznek.


A Portal 10, míg a Portal Mini 8 hüvelykes HD felbontású kijelzőt kapott, a Portal TV pedig HDMI-kimeneten keresztül a televízió képernyőjével használható. Mindegyik eszköz lehetővé teszi a Facebook Messenger és a WhatsApp segítségével videotelefon-hívások bonyolítását. Az új készülékeket kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban lehet megvásárolni. A Portal bevezető ára 179, a Portal Minié 129, míg a Portal TV-é 149 dollár.

Az új modellekre feltelepített Facebook Asszisztens csak angol nyelven működik, de a termékeken fut az Amazon Alexa is. A mesterséges intelligencia által vezérelt széles látószögű kamerának köszönhetően a videotelefon-beszélgetések minden résztvevője jól látható marad. Amennyiben pedig valaki egyedül beszél, akkor a kamera automatikusan ráközelít az arcára. Az "okosaudió" funkció gondoskodik arról, hogy a háttérben lévő zavaró zajok kiszűrhetők legyenek. Adatvédelmi okokból a mikrofon és kamera egyaránt kikapcsolható, miként a beszédparancsok emberek által való kielemzése is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!