SG.hu

16 kilót bír el egy új szuperprecíz robotkar

A Universal Robots új terméke a 16 kg-os teherbírással rendelkező UR16e. Ez a nagy teherbírást 900 mm-es hatótávolsággal és +/- 0.05 mm-es pozíció ismételhetőséggel ötvözi, így ideális megoldást jelent a nagy terheléssel járó anyagmozgatásra, a nagy súlyú alkatrészek kezelésére, és a nehézgépek kiszolgálására.

„A mai bizonytalan gazdasági helyzetben a gyártóvállalatoknak rugalmas megoldások után kell néznie, ha versenyképesek akarnak maradni.” – mondja Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke. „A UR16e személyében egy olyan együttműködő robotot kínálunk, amely megbízhatóan és hatékonyan képes elvégezni nagy teherbírással járó feladatokat. Az új termékkel jelentősen kiterjed a termékportfóliónk sokoldalúsága és a gyártóvállalatok számára lehetőség nyílik arra, hogy még több féle módon javítsák teljesítményüket, megoldják a munkaerőhiány okozta problémákat, és eközben növeljék vállalkozásukat.”


A UR16e programozása nagyon egyszerű, a felhasználó szakmai tapasztalatától vagy szakértelmétől függetlenül. Kevesebb, mint egy óra alatt kicsomagolható, telepíthető és be is programozható az első feladattal. Kis alapterületével és 900 mm-es hatótávolságával bármilyen gyártási környezetbe könnyedén integrálható annak megzavarása nélkül. 16 kg-os teherbírásával ideális megoldást jelent a nagy terheléssel járó CNC gépkiszolgáló alkalmazások automatizálása esetén, beleértve az egyszerre több munkadarab kezelését igénylő feladatokat is, a pontosság hanyatlása nélkül.

A UR e-Series kobotcsaládjának többi tagjához (UR3e, UR5e és UR10e) hasonlóan a UR16e is beépített erőérzékelővel, 17 állítható biztonsági beállítással - beleértve a személyre szabható megállási időt és távolságot -, valamint intuitív programozással rendelkezik. Eleget tesz az akadálymentes ember és robot közti együttműködés legszigorúbb megfelelési előírásainak és biztonsági szabványainak. Jelenleg több mint 37 ezer UR kobot áll működésben világszerte. Nehézkes, ám nélkülözhetetlen feladatokat látnak el több ezer gyártókörnyezeten belül, beleértve az összeszerelést, felvételt és lerakást, polírozást, raklapozást, gépkiszolgálást és a csavarhúzást. A UR16e ereje és fejlett funkciói élőben először az ezen a héten Kínában megrendezett Nemzetközi Ipari Kiállításon kerülnek bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!