JohnnyCage

A processzorgyártók az év chipje díjért küzdenek

[Register] A Microprocessor Report Analyst's Choice Awards minden év januárjában kihirdeti a chipgyártók között "Az év processzora" megtisztelő cím nyerteseit.

A díjakat nyolc kategóriában ítélik oda, az adott kategóriákban legjobban szereplő termékek gyártóinak. A cél az, hogy a félvezetőipar kiváló, fontos újdonságot alkalmazó, kivételes design-nal rendelkező vagy professzionálisan megvalósított termékeit megjutalmazzák. Ahhoz, hogy egy adott termék a versenyben részt vehessen, jelentős technikai újítást kell felmutatnia.

Az Intel minden bizonnyal nem túl nagy örömmel vette tudomásul, hogy a Pentium III és a Celeron be sem jutott a legjobb PC processzor kategóriába. E kategóriában az AMD Athlon, a szintén AMD Duron, az IBM PowerPC 750CX és az Intel Pentium 4 verseng. A legjobb szerver/munkaállomás processzor kategóriába az IBM S/390 processzora, az Intel Itanium, a Pentium III Xeon és a SUN UltraSPARC III chipek jutottak be.


A mobil gépek legjobb chipjei közé a Cyrix III CPU és a LongHaul technológia, az Intel Mobile Pentium és a SpeedStep technológia, az AMD K6-2+ és a PowerNow technológia valamint a Transmeta Crusoe került. A további kategóriák a legjobb DSP (digitális jelfeldolgozó processzor), a legjobb beágyazott, a legjobb nagy integráltságú, a legjobb hálózati és a legjobb média processzor.

A nyolc kategória közül egyértelműen a legjobb PC processzor kategória a legrangosabb. Óriási presztizsharc folyik az AMD és az Intel között, és valószínűleg mind az Intel, mind az AMD elégtételnek érezné, ha ő nyerne. A díjkiosztó ünnepség január 18.-án lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!