Berta Sándor

Biotech­nológiai cégbe fektet be Bill Gates és a felesége

A vállalat a rák kezelését akarja forradalmasítani.

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 50 millió dollárt fektetett be a Biontech nevű biotechnológiai startupba és - bizonyos feltételek teljesülése esetén - az összeg később még nagyobb lehet és elérheti akár a 100 millió eurót. A vállalkozás a rákterápia új formája mellett tudást kínál a HIV és a tuberkulózis kezelésére is. A Biontech ipari partnerei között van a Siemens, a Genentech, az Eli Lilly, a Sanofi, a Genmab, a Bayer, a Pfizer, a Roche és a Genevant.

A kiszivárgott információk alapján a társaság már a következő hetekben megjelenhet az amerikai tőzsdén és Thomas Strüngmann főtulajdonos fogalmazott, hosszú távon a biotechnológiai ágazat Amazonjává válhat.

Az Ugur Sahin vezető által irányított fejlesztőcsapat céljai között szerepel a teljesen személyre szabott rák elleni vakcinák kifejlesztése, ez a szakemberek becslései szerint a következő 3-4 éven belül megvalósulhat. Az első tesztek mindenesetre kedvezőek, 13-ból 8 rákbetegnél az új típusú kezelések után két esztendővel sem történt visszaesés, míg további 3 személynél kisebbek lettek a tumorok.

Lynda Stuart, a Bill és Melinda Gates Alapítvány vakcinákért felelős igazgatója kiemelte, hogy ugyan 1990 óta világszerte látványosan javult az emberek egészségügyi állapota, de a tuberkulózis és a HIV területén még mindig nem megfelelőek a megelőzések és a kezelések. Ez változhat meg a Biontech segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #3
    Biotech­nológiai cégbe fektet be a Jeffrey Epstein farvizén is feltűnögető TROLL
  • Neocortex #2
    csakugyan ő pénzeli a felesége összes ötletét
  • Sydra #1
    Cím javítva: Biotech­nológiai cégbe fektet be Bill Gates