Berta Sándor

Hatalmas törlésbe fogott a YouTube

A platform az elmúlt negyedévben rekordszámú videót, bejegyzést és csatornát távolított el a rendszeréből.

A YouTube blogbejegyzéséből kiderült, hogy az elmúlt negyedévben a gyűlöletbeszéd miatt törölt felvételek száma több mint 100 000 volt, ez az ötszöröse a korábbi mennyiségnek. Emellett az oldal - hasonló okokból - eltávolított több mint 17 000 csatornát és több mint 500 millió kommentet is. A tiltott anyagok száma az elmúlt másfél esztendőben 80 százalékkal csökkent. Ez a siker alapvetően a portál erőfeszítéseinek köszönhető.

A Google több mint 10 000 munkatársa foglalkozik azoknak a tartalmaknak a törlésével, amelyek megsértik a szolgáltatás irányelveit. Az utóbbiak tiltják a szerzői jogsértéseket, a gyűlöletbeszédet és -bejegyzéseket, valamint az erőszak és a szexualitás ábrázolását és népszerűsítését. Az elmúlt negyedévben eltávolított összesen 9 millió videó 87 százalékát azonosította a platform által alkalmazott algoritmus és a 80 százalékukat sikerült úgy törölni, hogy azokat akár egyetlen alkalommal is megtekintette volna valaki.

2018 első negyedévében 8 millió felvételt távolított el a YouTube. A kiszűrt tartalmak közül 6,7 milliót az algoritmusok derítettek fel és a 76 százalékukat az első megtekintés előtt sikerült törölni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #47
    A legtöbb nemzetközi közösségi hálózaton, médiamegosztón, hírportálon jobboldal-ellenes cenzúra és propaganda van.
    Valójában egy erős antitradicionális, romboló antinormalitás ömlik konstruáltan, tervszerűen mindenhonnan.
    Demokratikus és liberális "értékeket" (ami igazából oximoron) emlegetve takargatják a posztmodern diktatúrát. Pl. a szólásszabadságra hivatkozva szűkítik egyre inkább a szólás lehetőségét, a vallásszabadságra hivatkozva tiltanak be vallási jelképeket. Mindezt lehengerlő módon alkalmazzák többek között a modern, "felvilágosult" Európában és a "szabadság" hazájában, az Egyesült Államokban.
  • TokraFan #46
    Tudod mit jelent az, hogy "hiteles"? És a "független", "objektív", "ellenőrizhető" adat? A jelek szerint nem, mivel holmi infowars.com féle összeesküvés mániás elmebeteg idióták írásait teszed be ide "bizonyítékként". Hülyeséget én is tudok linkelni mondjuk a lapos Föld elmélet mellé, ahol egy tanulatlan paraszt látomásait olvashatod, csak az pont úgy nem lesz sem hiteles, sem független, sem objektív, sem pedig ellenőrizhető és tényszerű, de főleg pont úgy nem bizonyít semmit, mint a cikkeid.

    "Tipikus balos tempó."

    Hogyne, pusztán kértem tőled a faék buta puffogásod mögé egy értelmes alátámasztást, aztán rögtön balos felforgatónak titulálsz. Ilyenkor a szeretet vallásod gyakorlod? Ez lenne az? Netán ez a "jobbos" tempó? Nem mintha érdekelne...Mindegyik kamu, itt kizárólag értelmes emberek léteznek vs. a gőgös, buta, tényeket semmibe vevő fanatizált elmeháborodottak, de a te kedvedért nyomtékosítom ismét, hogy bármiféle 1bites "oldaltól" függetlenül ez a felállás van!
  • Tetsuo #45
    Igazad van, a linkekkel ne is foglalkozz. Tipikus balos tempó. Hogy nem vagy balos, kit érdekel? Úgy viselkedsz.
  • TokraFan #44
    Hűha, nem kéne neked kicsit valami lazítógyakorlatokat végezni? Ez a fajta teljesen értelmetlen világnézeti gőg, igen rosszat tud tenni az egészséggel!

    Sajnos az értelmi képességeidet jól mutatja, hogy kizárólag "jobb/baloldal" mentén vagy képes "gondolkodni", láthatóan eleve eldöntötted, hogy engem hova sorolsz anélkül (természetesen), hogy bármi fogalmad lenne a valóságról. Ez a tipikus 1bites vallásos agyműködés (van a menny és a pokol, a fehér és fekete stb.). Bogaram, akkor a valóság: engem teljesen hidegen hagy a jobboldali és a baloldali agybeteg világnézet is, csak hogy legyen min csodálkoznod, hogy ilyen is létezik! Érdekelnek viszont a tények, bármiféle "oldaltól" függetlenül. Tényekkel pedig nem tudtál szolgálni, tehát köszönjük, de sajnos komolyan venni nem lehet a gőgös világnézeti puffogásod alapján megalapozatlanul a világba kiáltott érzelmi kitörésedet! Period.

    "Azt, hogy saját tapasztalat alapján mondom, szépen elngeded a füled mellett... ez is jellemző."

    Olvasni tudsz? Csak mert világosan kifejtettem korábban, miért irreleváns az, hogy Te mit tapasztalsz a kis foteledben otthon, hiszen a cikk szerint is sokmillió videót törölnek, tehát semmit nem jelent -és főleg, semmit nem bizonyít-, ha te valamit tapasztalsz abból az 50-100db-ból amit megnéztél. Tényszerűen fogalmad nincs arról, hogy a 6 millió törölt videónak hány százalékát teszik ki ilyen vagy olyan konkrét tartalmak! Ez a lényeg! Vagyis az, hogy az általad megnézett 50-100db videót jobboldali tartalma miatt törölték, még nem jelenti azt, hogy a maradék 5,999,900db törölt videóban ne lehetett volna bármilyen más (politikai, vallási és még faszomtudja milyen) irányú tartalom is! Érthető végre?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.15. 21:15:36
  • Tetsuo #43
    Miért nem válaszolsz a kérdésre? (Jah, hogy csak a jobbosoknak kell(ene) mindenáron neked bizonyítani?)
    A kifordult logikád szerint ha azt állítod, hogy nem igaz a szélsőjobb elleni cenzúra, akkor azt is bizonyítanod kellene, tehát te MINDIG a levegőbe beszélsz.
    Azt, hogy saját tapasztalat alapján mondom, szépen elngeded a füled mellett... ez is jellemző.
    Csak neked, csak most, kiindulásnak:
    1. cikk,
    2. cikk,
    3. cikk,
    4. cikk.

    A többieknek írom: Pont az ilyen beteg, balos felforgatóknak, erkölcsi nyesedékeknek köszönhető ez a tempó, ami szerint az összes közösségi oldalon (na vajon kiknek a tulajdonában vannak?) egyre erősebb a cenzúra (a liberalizmus nevében természetesen). Ezek az oldalak szüntetik meg sorra a balos visszaélések, a bolsevik és/vagy akár szemita bűnözés bizonyítékait. Náci katonadalokat, amatőr felvételeket, abortuszellenes propagandát, keresztény óvodaavatást törölnek indoklás nélkül. Szisztematikusan elhallgattatják a konzervatív, lobbi- vagy a háttérmentes igaz hangokat.
    Nem véletlenül költöznek más oldalakra (pl. Tomcat a Bitvhute-ra), amíg ott is le nem tiltják őket a nagy liberalizmus eredményeként.
  • TokraFan #42
    Pedig most (is) a levegőbe beszélsz...Levegőbe puffogni én is tudok (pl. "csak szélbalos tartalmat törölnek", "csak ezoterikusokat törölnek", "csak fradi drukkereket törölnek", bla bla bla...). Egyetlen közös pontja van ezeknek és a Te állításodnak: saját agyszülemények, semmiféle bizonyíték nincsen rájuk így komolyan venni sem lehet őket. Period!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.15. 00:47:17
  • Tetsuo #41
    Én nem akarok neked semmit sem bizonyítani. Mondtam, amit mondtam. Ha nem hiszed, járj utána. Ez a minimum, ha érdekel. Én nem szoktam a levegőbe beszélni.
    Nem mellesleg itt okoskodsz, meg követelőzöl, miközben a #7-en nem kérsz számon semmiféle alátámasztást. Jah, hogy csak a jobbosoknak kell(ene) mindenáron neked bizonyítani? Éppen olyan részrehajló vagy, mint a Jewtube.
  • TokraFan #40
    Nem az én feladatom keresgélmni, mivel Te tettél kijelentést, így a bizonyítási kényszer is rajtad van. Ha nem tudsz bizonyítékkal szolgálni, az sem probléma, kipipáltunk egy újabb hasraütéses bemondást, aminek természetesen semmiféle alapja nincsen. El fogom fogadni a kijelentésedet, ha bizonyítani tudod. Addig nem több, mint a "Föld márpedig lapos" kijelentés!

    "A legrelevánsabb viszont az lenne, ha elvégeznéd az ajánlott kísérletet. ;-)"

    Nem, a legrelevánsabb az, ha független szakértők és adatelemzők végzik el a bizonyítást! A cikkben is benne van: A törlések jelentős részét algoritmusok végzik, legtöbb esetben annyira hatékonyan, hogy meg se tudod nézni a tartalmat. Akkor honnan tudod, hogy balos/szélbalos gyűlölködésből nem távolítottak el legalább annyit? Oda akarok kilyukadni, hogy NINCS tényszerű rálátásod a valóságra, egyszerűen érzelemből elképzeled, hogy mi történik. Ebben természetesen 50%-ban az is benne van, hogy igazad van és pont ilyen arányban az is, hogy nincs!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.12. 23:03:36
  • Tetsuo #39
    Igen, vannak erről szóló cikkek. Keresgéljél. A legrelevánsabb viszont az lenne, ha elvégeznéd az ajánlott kísérletet. ;-)
  • TokraFan #38
    "Milyen linket, te lángész! Amit töröltek, hogy mutassam meg?"

    Hehe, vicces, hogy még ezt sem érted. Ha olyan kijelentéseket teszel, miszerint csak jobb/széljobb tartalmakat törölnek, akkor értelmes ember azt feltételezi rólad, hogy láttál valamilyen _hiteles_ statisztikát, kimutatást, elemézst, mely ezt a kijelentésedet alátámasztja! (Az, hogy Te mit látsz a teljes törölt anyagból, nem az! Azr már csak ne kelljen elmagyaráznom, hogy miért nem számít ha te a 6 millió törölt videóból láttál 20-at és arra hivatkozva jelentgetsz ki dolgokat) No, én valami ilyesmihez kértem tőled linket, ha már konkrét politikai kijelentéseket tettél a törléssel kapcsolatban, de azon persze nem lepődöm meg, hogy már a logikáját sem érted az egésznek. Ugyebár, Te kis lángész! ;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.12. 22:52:00