Gyurkity Péter

Itt az LG K50S és K40S

A gyártó ezúttal némileg erősebb hardvert társít kedvező árakkal.

Az LG K-sorozat tagjai leginkább a középkategóriában vitézkednek, eddigi teljesítményük azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy észrevehető módon megváltozzon a dél-koreai szereplők közötti sorrend. Most két újabb jövevény mutatkozik be, némileg erősebb hardverrel.

A cég ugyan a berlini IFA alatt szeretné lerántani a leplet a párosról, ennek fontosabb részleteit azonban már most közzétették, így a rendezvény előtt megismerhetjük az okostelefonokat. A hivatalos bejelentés szerint prémium megoldásokról van szó, bár itt nyilván nem a csúcskategóriát célozzák meg, viszont jobb kamerákat, jobb kijelzőt, nagyobb akkumulátort, valamint a MIL-STD 810G szabványnak megfelelő minősítést ígérnek. Mindkét telefon 2 GHz-es, nyolcmagos chipre épül, ehhez egy 6,1 és egy 6,5 hüvelykes FullVision-kijelző, 2 vagy 3 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os tároló, egy hátoldali iker-, illetve tripla-kamera, valamint egy sorrendben 3500 és 4000 mAh-s akkumulátor társul. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie fut, a microSD támogatása megoldott.

Az LTE-elérés mellett érdemes megemlíteni a hátoldali kamerák főbb jellemzőit. A K40S esetében egy 13 és egy 5 megapixeles szenzor dolgozik majd itt, ez utóbbi a nagylátószögű felvételekért lesz felelős, míg a K50S hátlapján egy 13, egy 2, valamint egy 5 megapixeles kamera lesz megtalálható – a középső példány a megfelelő mélységérzékelést hivatott biztosítani. Az előlapon mindkét típusnál egy 13 megapixeles szelfikamera dolgozik majd, emellett azonban a fizikai méret és a súly tekintetében is tapasztalunk majd némi eltérést. A telefonok kék és fekete színben jelennek meg a piacon, itt az ujjlenyomat-olvasó, valamint a külön Google-asszisztens gomb mellett a DTS:X 3D-hangzás is szerepel a listán.

A hivatalos megjelenés októberben esedékes, a kereskedelmi ár minden bizonnyal 220 és 250 dollár között lesz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!