Gyurkity Péter

OnePlus: jön a globális 5G-telefon

A cég az év vége előtt piacra dobná második ilyen készülékét, amely globálisan elérhető lesz.

A hónap elején arról számoltunk be, hogy nem sokkal a OnePlus 7 megjelenése után hamarosan felbukkanhat a soron következő generáció, amelynek első képviselője jó eséllyel a OnePlus 7T nevet kapja meg. Most ennek társa jelent meg egy külsős beszámolóban, mégpedig az 5G várható támogatása miatt.

A Financial Times ír cikkében arról, hogy a OnePlus első embere, Pete Lau, jelezte a sorrendben második 5G-telefon várható felbukkanását, amelyre ígérete szerint még az idei évben sor kerül. A OnePlus 7 Pro 5G ugyan már hivatalosan is elérhető, ez a típus azonban nem minden piacon jelent meg, a második 5G-változat azonban már globális szinten, minden fontosabb régióban elérhetővé válna, hogy lefedjék a teljes területet. Ez utóbbi nagy valószínűséggel a OnePlus 7T Pro nevet kapná meg, vagyis a friss generáció második tagjaként futna be, mégpedig a már korábban látott előugró kamerával, amely zuhanás esetén gyorsan elbújna, miközben a teljesítményt a vadonatúj Snapdragon 855+ chip biztosítaná.

A Snapdragon 865, amely a Qualcomm esetében fémjelzi majd a következő generációt, 2020 elejéig biztosan nem jelenik meg, vagyis az új telefon ezt még nélkülözni lesz kénytelen. Az 5G támogatása azonban mindenképpen előrelépés, bár az ehhez szükséges hálózatok még a kiépítés és a korai terjeszkedés fázisában járnak, a technológia azonban számos új lehetőséget, új ajtót nyit meg, mind a felhasználók, mind pedig a vállalkozások (és a kormányzatok) számára, a nagyobb sebesség és az alacsonyabb késleltetés ugyanis számos eltérő új funkciót és szolgáltatást tesz kivitelezhetővé. Az amerikai piac itt továbbra is kiemelt szerepet élvez, a cég számára fontos tény, hogy a OnePlus 6T a prémium szegmensben, az ünnepi szezon alatt, az ötödik legnépszerűbb megoldásnak számított odaát, bár a bevételek terén ez csak egy apró szeletet jelentett az ottani szolgáltatók háza táján.

A OnePlus 7 Pro alig 3 hónapja jelent meg a piacon, ezt a jelek szerint valóban gyorsan követik majd a közvetlen utódok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!