JohnnyCage

A "szuperszilícium" gyártója megerősítette kapcsolatát az AMD-vel

A múlt héten látott napvilágot a hír, hogy az AMD már 12 hónapja tesztel egy új CPU alapanyagot, amely az eddiginél sokkal jobb tulajdonságokkal bír. Az újfajta alapanyag gyártója, az Isonics most végre hivatalosan is elismerte, hogy szövetséget kötöttek az AMD-vel.

Az Isonics a részvényei iránti igény hirtelen megnövekedése után megpróbálta tisztázni a helyzetet. Az Isonics elnök-vezérigazgatója, James Alexander szerint a részvényeik iránti megnövekedett kereslet egyértelmű oka az, hogy az Advanced Micro Devices (AMD) teszteli, és alkalmazni készül az Isonics által kifejlesztett új, tiszta 28-as szilícium félvezető alapanyagot. A cég elnöke úgy ítéli tisztességesnek, ha tisztázza, mi is a konkrét szituáció.

Alexander közölte, hogy egy jelentős mikroprocesszor gyártó alapos teszteknek vetett alá több 1GHz-en működő processzort, amelyek az új alapanyaggal készültek. Az eredmény 35 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérséklet volt. Egyes tesztek azt bizonyítják, hogy az új alapanyag előnyeinek nagyrésze akkor is kihasználható, ha a CPU hagyományos alapanyagból készült lapkáján csak egy réteg van az új tiszta 28-as szilíciumból.



A hírekből az derül ki, hogy az Isonics az AMD mellett több, más processzorgyártóval is tárgyal a technológia átadásáról, és rendkívül jó kiátások vannak arra, hogy a cég sikerrel jár. A társaság jelenleg azon dolgozik, hogy minél nagyobb gyártókapacitást szerezzen, mivel a várható kereslet óriási az alapanyag iránt, és a jelenlegi gyárak nem képesek ezt az igényt kielégíteni. Szóba került még a szilícium-beszállítók számának növelése is.

A cég egyértelmű szándéka, hogy az általuk kifejlesztett tiszta 28-as szilíciumot minél szélesebb körben elterjesszék, és ne csak a számítógépes processzorok gyártásához legyen alkalmazva. Mindezt az Isonics a lehető legyorsabban véghez kívánja vinni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!