Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG K20

A szerényebb megoldás mellett azonban egy csúcskategóriás telefonnal is készül a gyártó.

Az LG (amelynek bevétele enyhén nőtt) az erősebb okostelefonok mellett több olcsóbb változatot is bemutatott, többnyire a K-sorozat keretein belül. Most az eredetileg két évvel ezelőtt piacra dobott K20 típust frissítették, mégpedig egy ugyanazon néven megjelenő példány révén, amely ezúttal is szerényebb komponensekre épül, miközben már dolgoznak az újabb zászlóshajón.

A hivatalos bejelentés szerint az új K20 az Egyesült Királyságban és több más európai országban már elérhető, itt pedig a meglehetősen koros Snapdragon 425 chipre esett a választás, amelyhez mindössze 1 GB memória és egy alapesetben 16 GB-os tároló csatlakozik. Az 5,45 hüvelykes FullVision-kijelző viszont már a divatos 18:9-es képarányt támogatja, az előlapon emellett egy 5 megapixeles szelfikamerát találunk, míg a hátoldalon egy 8 megapixeles példány helyezkedik el – az üzemidőt egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Némileg meglepő, hogy a katonai jelleget nyújtó MIL-STD-810G-minősítés jelenik itt meg, míg a szoftveres oldalon az Android Pie Go Edition fut – a hivatalos ár a kontinensen 100 euró, a készülék itt fekete és kék színben elérhető.

Külsős források szerint azonban már készülőben van az új csúcskategóriás megoldás is, amely az LG G8X néven jelenne meg a piacon. Az előlapi bevágás itt már esőcsepp formájú lenne, ami viszont valószínűleg a G8 ThinQ esetében alkalmazott 3D-kamerarendszer, valamint az ennek révén megjelenő arcfelismerő funkció mellőzését eredményezi majd, mint ahogy jó eséllyel búcsút kell intenünk az Air Motion névre keresztelt, érintést nem igénylő vezérlésnek. A Sound-on-Display technológia valószínűleg szintén búcsúzik, itt azonban még nincs biztos információ, hiszen a hírből mindössze annyit tudunk meg, hogy a külalak és a fizikai méret nem sokban változik az eredeti típushoz képest. A kijelző picit nagyobb, 6,35 hüvelykes lenne, míg a káva esetében csak az alsó részen marad meg a nagyobb vastagság.

A hátoldalon a jól bevált iker-kamera maradna meg, az USB-C mellett azonban továbbra is megtalálható lesz a hagyományos jack-dugó, míg a teljesítményt a Snapdragon 855 vagy 855 Plus biztosítaná, 6 vagy 8 GB memóriával, egy 128 GB-os tárolóval, minden bizonnyal az Android 9 Pie kíséretében, amely itt is csak később frissülne az Android Q verzióra. A bemutató az IFA alatt esedékes, a megjelenés ezt követné majd a sorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!