Gyurkity Péter

Érkezőben a OnePlus 7T

A gyártó követi a hagyományt, hamarosan újabb zászlóshajót mutatnak be.

A kínai cég a korábbi években meglehetősen sűrű menetrendet követett, hiszen az újabb generációkat viszonylag gyorsan követte a T-jelzéssel ellátott közvetlen utód, erre pedig a OnePlus 3, a OnePlus 5, valamint a OnePlus 6 esetében is sor került. A nagyjából féléves szünetet most sem nyújtják el, így hamarosan befuthat az újabb fejlesztés.

Egy külsős értesülés alapján idén is számíthatunk az újabb példány piacra dobására, erre pedig rövid időn belül sort is kerítenek, hiszen a OnePlus 7T ismét 6 hónappal később követné a közvetlen elődök párosát. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy a páros mindkét tagját, avagy csak ezek egyikét frissítenék (vagyis továbbra is lehetséges opciónak tűnik a OnePlus 7T és 7T Pro egyszerre történő bemutatkozása), emellett pedig a pontos hardveres specifikáció részleteit sem ismerjük, bár az valószínű, hogy ezúttal is a processzort cserélnék le, ahogy az korábban több alkalommal is megtörtént. A 3T esetében a Snapdragon 821 váltotta le a 820-as típust, az 5T és a 6T viszont nem követte ezt a példát, többek között azért, mert a Qualcomm nem mutatott be egy még újabb példányt. Idén azonban eltérő a helyzet, így eljöhet a gyors chipcsere.

A fél évvel ezelőtt elrajtolt páros mindkét tagja a Snapdragon 855 chipre épült, a Qualcomm azonban azóta már piacra dobra a 855 Plus típust, amely némi gyorsulást, vagyis még nagyobb teljesítményt kínál a csúcskategóriában. Ennek megfelelően ez utóbbi kapna helyet az új telefon(ok)on, miközben a külső kialakítás (legalábbis a szintén most közzétett külsős felvételek alapján, amelyek állítólag a 7T Pro korai prototípusát mutatják meg nekünk) nem sokat változik. Marad tehát a széleken hajlított kijelző, amely sem felső bevágást, sem pedig apró előlapi lyukat nem alkalmaz, azt viszont még nem tudjuk, hogy az előugró szelfikamera esetében elszánják-e magukat némi változtatásra.

A memória mérete akár 12 GB lesz, míg a belső tároló esetében az 512 GB-os kapacitás lenne a felső határ – a szoftveres oldalon már az Android Q jelenne meg, hiszen a november eleji debütálás ezt szintén lehetővé tenné. A hivatalos ár Európában 580 euró körül lenne, legalábbis a 7T esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Ez nagyjából a várható dolog, ezt bárki megtippelte volna kb.
    Nem a cikk ellen szól, de ez így elég kiszámítható a Oneplus oldaláról.