Berta Sándor

Az Apple veheti meg az Intel modem­részlegét

A chipgyártó nem akar a jövőben modemeket készíteni és ebből a kaliforniai konszern profitálhat.

Az Intel április közepén jelentette be, hogy azonnali hatállyal kivonul az 5G-modemek fejlesztésének területéről és emiatt az általa tervezett eszközökből nem lesz semmi. A The Wall Street Journal bennfentesekre hivatkozva már akkor azt írta, hogy az Intel tárgyalásokat kezdett az Apple képviselőivel azért, hogy eladja a társaságnak a modemchip-fejlesztő részlegét. A csoport iránt több piaci szereplő is érdeklődött, de az Apple tűnt a legkomolyabb és a legkitartóbb kérőnek, ezt támasztja alá, hogy az egyeztetések már tavaly nyár óta tartanak.

Most ismét a The Wall Street Journal szellőztette meg azt az információt, hogy a két fél között előrehaladott szakaszban vannak a tárgyalások, így közel lehet a megegyezés. Az Apple legalább egymilliárd dollár kifizetésével juthat a részleghez és fontos szabadalmakhoz, valamint technológiákhoz. Az Apple a részleg megszerzésével komoly tudáshoz, szakembergárdához és fejlesztési elképzelésekhez juthat, amelyeket a jövőben az új készülékei tervezése és megalkotása során hasznosíthat. Ráadásul, ha a részleget sikerül megvásárolni, akkor a vállalat végképp nem lesz rászorulva egy külső modemfejlesztő, illetve -gyártó partner alkalmazására.

A vállalat a saját chipek fejlesztéséhez már számos mérnököt alkalmaz és a megjelent hírek alapján egy új, 1200 alkalmazottat foglalkoztató létesítmény felépítését tervezi San Diegóban. A hírt egyelőre sem az Intel, sem az Apple nem kommentálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!