Gyurkity Péter

Érkezőben a Moto E6

Az olcsó telefon társával együtt fut majd be néhány héten belül.

A Motorola kapcsán legutóbb a Moto Z4 hivatalos bemutatkozásáról írtunk, bár azóta a One-sorozat várható kibővítéséről is beszámoltunk. Most azonban további információk futottak be a belépő szintre szánt új páros részleteiről, így ezeken is gyorsan végigfutunk, hogy teljesebb képet kapjunk a cég terveiről.

A G7 még az év elején mutatkozott be a nagyközönség előtt, a jelek szerint azonban már csak néhány hétre vagyunk az E-sorozat vérfrissítésétől. A Moto E6 Plus néhány részlete a múlt hét elején jelent meg a Geekbench adatbázisában, ennek alapján pedig arra számíthatunk, hogy a nagyobbik telefon egy nyolcmagos MediaTek chipre, valamint mindössze 2 GB memóriára épül majd. Egyelőre ennyit tudunk a típusról, a megbízható kiszivárogtatóként ismert Evan Blass azonban most további információmorzsákat osztott meg saját Twitter-hírfolyamában (amely sajnos nem mindenki számára elérhető). Kiderül például, hogy a még olcsóbbnak szánt Moto E6 szintén érkezőben van, és bár a hivatalos megjelenési dátumot még nem osztják meg velünk (ez talán még a gyártó számára sem ismert), néhány hardveres részlet már véglegesnek tekinthető.

A kifejezetten olcsónak szánt típus (amelynek hivatalos ára minden bizonnyal 150 dollár alatt marad majd) ennek megfelelően szerény műanyag külsőt kap, előlapján meglehetősen vastag kávával. A hátoldalon némileg vonzóbb textúra színesíti a képet, de a listán megtaláljuk a hagyományos 3,5 mm-es jack-dugót is, amely tehát itt még nem távozik végleg. A cég hagyományosan az április-június intervallumban rántja le a leplet az E-vonal tagjairól, ez minden bizonnyal idén is így lesz, így tehát (ahogy azt említettük) már csak néhány hétre vagyunk a debütálástól. A várakozások szerint a kijelző mérete 5,45 hüvelyk lesz, a belső tároló 16 vagy 32 GB-os lenne, míg az üzemidőről egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodna – a képkészítés terén megmaradna a 13/5 megapixeles kamerapáros, amely évek óta megbízható összeállításnak számít.

A szoftveres oldalon az Android 9 Pie fut majd, itt nyilván nem fektetnek nagy hangsúlyt a frissítésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!