Gyurkity Péter

A kamerával és a kijelzővel újítana az LG G9

A gyártó új zászlóshajója még alakulóban van, de a várakozások egy irányba mutatnak.

Az LG kapcsán még februárban számoltunk be arról, hogy egyszerre 3 telefont mutattak be a nagyközönség előtt, azóta azonban nem sok újdonság hangzott el a cég háza táján. Közeleg azonban a soron következő zászlóshajó idén esedékes debütálása, így már alakulnak a részletek, amelyek két fontos területen ígérnek előrelépést.

Többek között a tavaly benyújtott, illetve nyilvánosságra került szabadalmi kérelmek felhasználásával igyekeznek rájönni a külsős szakértők arra, hogy mivel is készül a Samsung mögött alaposan lemaradt dél-koreai cég. Ezen beadványok között láthattuk tavaly ősszel a hátoldali kamerára vonatkozó részletes anyagot, amelynek kapcsán felmerült, hogy már egyszerre 16 egységet helyeznének el a készülék hátlapján, ami nyilván a jobb mélységérzékelést, valamint a kiterjesztett valóság (AR) optimalizált támogatását szolgálná. Továbbra is kérdéses azonban, hogy valóban ekkorát lépnének előre a tripla-kamerát felvonultató V40 és G8 ThinQ után, avagy megelégednek-e egy némileg konzervatívabb összeállítással.

A most közzétett előrejelzés szerint a kijelző lehet a másik kiemelt terület, ahol szintén van mit behozniuk, hiszen az általuk eddig alkalmazott műanyag-OLED összeállítások nem mutattak olyan jó jellemzőket, mint a rivális Samsung által elterjesztett Super AMOLED. Eddig leginkább a káva még vékonyabbra szabásával, a magasabb kivitellel, valamint a felső bevágás bevetésével követték a divatot, egy szintén tavaly megjelent szabadalmi kérelem azonban arra utal, hogy ezúttal apró lyuk mögé rejtenék el a szelfikamerát, vagyis már elmaradna a felső notch – a kijelzőbe épített kamera debütálása nem túl valószínű, ez a technológia ugyanis még gyerekcipőben jár.

A jack-dugó megtartása szintén felmerült, ezzel kapcsolatban azonban még semmi biztosat nem tudunk – lehet, hogy a gyártó lesz az utolsó komoly szereplő, amely kitart a régi platform mellett, eközben azonban a kezelőfelületen is változtatniuk kell majd, amely a felhasználói visszajelzések alapján a funkcionalitás és a vizualitás terén is elmarad a riválisok megoldásaitól. A bemutatóra augusztusban, esetleg szeptemberben kerítenek majd sort, addig további részletek is felbukkanhatnak a világhálón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!