Berta Sándor

Európában is elérhető lesz az Amazon ingyenes stream-ajánlata

A konszern komoly változtatásokat jelentett be.

Január közepén vált ismertté, hogy az Amazon az Amerikai Egyesült Államokban elérhetővé tette a filmeket és filmsorozatokat kínáló stream-platformját, amelynek neve IMDb Freedive és amely ingyenes, de reklámokat vetítenek a műsorok közben. A kínálat megtekintéséhez ugyanakkor szükség van egy IMDb-hozzáférésre. A felhasználóknak egyelőre nincs lehetőségük a filmenként 5-12 reklámblokk átugrására és az Amazon a jövőben sem tervezi egy ilyen funkció bevezetését. Szintén nincs lehetőség a különböző tartalmak megvásárlására. Az új szolgáltatás ugyanakkor teljesen független az Amazon Prime Video platformtól.

A kínálatban vannak játékfilmek, filmsorozatok és számos amerikai valóságshow is. A tartalmak a böngészőkön kívül elérhetők az Amazon videoalkalmazásán és a Fire-TV eszközökön keresztül is, így az okostelefonokon vagy a táblagépeken szintén megtekinthetők. Most kiderült, hogy az óriáscég átnevezte a stream-ajánlatot, az új neve IMDb TV lett és az az év végéig elérhetővé válik Európában is. A filmek és a filmsorozatok egyes részei előtt és közben megmaradnak az át nem ugorható reklámblokkok. Ezekből egy-egy film esetében minimum 5, maximum 12 lehet.

A társaság közölte, hogy bővül az elérhető kínálat, köszönhetően annak, hogy szerződéseket kötött az olyan nagy filmstúdiókkal, mint a Warner Brothers, a Sony Pictures Enterntainment és az MGM Studios. A kínálat bővülése július 1-től várható, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyivel több film és filmsorozat válik így hozzáférhetővé, s azt sem lehet tudni, hogy az amerikai és az európai műsorkínálat megegyezik-e majd. Az elérhető filmek között lesz a Captain Fantastic, a Kaliforniai álom, a Drive - Gázt!, a Donnie Darko, A rém, a Farkasokkal táncoló, az Értelem és érzelem, az Újoncok napja és a Lovagregény, valamint a filmsorozatok közül A rejtély, a Gordon Ramsay - A konyha ördöge és a Kacsadinasztia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #2
    Az a könyvsorozat messze jobb, mint mondjuk a Gyűrűk ura, GOT-ot nem olvastam mondjuk, szóval én is remélem hogy jól csinálják meg.
  • nlght #1
    Bárcsak ne kúrnák el a Wheel of Time könyvek adaptációját, ha rendesen megcsinálnák, akkor nagyobbat fog szólni mint a game of thrones. A Stranger Things rendezőjét már megvették, de ez még nem garancia hogy jó lesz.