Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Moto Z4

A telefon kellemes hardverrel jön, ám nem a csúcskategóriában.

Az előzetes pletykáknak és beszámolóknak megfelelően a Lenovo lerántotta a leplet legújabb okostelefonjáról, amely szintén a Moto márkanév alatt jelenik meg. A Z4 nem sok meglepetést tartogatott, hiszen a legtöbb részlet már korábban kiszivárgott, a hivatalos adatokon azonban így is érdemes végigfutni.

A cég saját hivatalos oldalán közelebbről is szemügyre vehetjük a telefont, annak teljes specifikációjával együtt. Eszerint a készülék valóban a Snapdragon 675 chipre épül, amely ennek megfelelően erős középkategóriás teljesítményt nyújt majd, ehhez pedig 4 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os belső tároló, egy némileg nagyobb, ezúttal 3600 mAh-s akkumulátor, valamint a 15 wattos gyorstöltést biztosító TurboPower funkció csatlakozik – a cég 2 teljes napot ígér az üzemidő kapcsán. A kijelző szerepét itt egy meglehetősen méretes, immár 6,4 hüvelykes OLED-panel tölti be, amely beépített ujjlenyomat-olvasóval érkezik, a még nagyobb kényelem jegyében.


Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon érdekes módon egyetlen kamerát helyeztek el, amely viszont egy 48 megapixeles példány. Ez támogatja az úgynevezett quad pixel opciót, vagyis 4 pixel kombinálásával nyújtanának még jobb minőséget, legalábbis kedvezőtlen viszonyok esetén, ebben az esetben tehát 12 megapixeles képekkel dolgoznánk. Az előlapon egy 25 megapixeles kamera kapott helyet, ez szintén támogatja a fenti opciót (vagyis 6 megapixeles szelfiképeket készíthetünk majd), míg a különböző Moto Mod-kiegészítők támogatása révén (többek között) az ötödik generációs mobiltechnológia megfelelő kezelése is elérhető lesz, ahogy azt a Moto Z3 esetében tavaly már láthattuk – igaz, akkor még híre-hamva sem volt az ehhez szükséges hálózatoknak, de a cég még a Z2 Force típus esetében is ígéri a megfelelő támogatást.

Az előrendelés már él, a hivatalos ár 240 dollár, amely az 5G-kiegészítő csatlakozása esetén 440 dollárra ugrik. A független példányok 500 dollárt kóstálnak, ezek viszont (legalábbis az USA-ban) egy 360 fokos kamerával együtt érkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!