Berta Sándor

Európai startupokba fektet be a Salesforce

Az amerikai szoftveróriás 2015 óta több mint 50 fiatal európai vállalkozásba invesztált. A szám a jövőben tovább nőhet.

A tengerentúli társaság Salesforce Ventures nevű globális befektetői csoportja 125 millió dolláros befektetési programot indított. A Europe Trailblazer Fund nevű kezdeményezés segítségével a Salesforce elsősorban európai felhőkörnyezeti startupokat akar támogatni és különböző növekedési szakaszban lévő cégekbe fektetne be a beruházási csoportján keresztül. A befektetői csoport tavaly a legaktívabb beruházási vállalatnak bizonyult Európában és úttörő vállalkozásokba invesztált a digitális fizetési szolgáltatások, a gépi látás, a mesterséges intelligencia, a blokklánc technológia és az alkalmazásprogramozási interfészek területén.

A korábbi beruházási célpontok között volt Nagy-Britanniában a GoCardless, a Privitar és az Onfido; Németországban az EMPAUA, a Wefox biztosítási platform és a tartalommenedzselésre fókuszáló, unikornisjelöltnek számító Contentful; Franciaországban a FinalCAD, az Akeneo és a SigFox; Izraelben a Bringg, a Forter és a TechSee; míg Európa egyéb részein a 4C, az Unbabel és a Carto. A Salesforce Ventures 2015 óta 13 európai országban több mint 50 startupba fektetett be.

John Somorjai, a Salesforce cégfejlesztésért és befektetési csoportért felelős alelnöke kijelentette, hogy napjainkban Európa vezető a felhőtechnológia területén és el akarják mélyíteni a beruházásaikat a kontinensen. A menedzser hozzátette, hogy elkötelezettségük az európai induló startupok iránt az innováció növekedését tükrözi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #3
    Inkább az a jó párhuzam hogy minél inkább időszerű egy ötlet annál inkább no brainer a befektetés benne, ezért felmerülhet a kérdés hogy ki tesz szívességet kinek, a befektető(k) előéletének függvényében.
  • kvp #2
    Arrol az otletrol amit soha nem probal meg senki megvalositani soha nem fog kiderulni, hogy jo otlet lett volna vagy sem. Ilyen alapon barki kijelentheti azt is, hogy rajott a fuzios energiatermeles megolasara, de nem fog penzt kerni ra, meg bele se vag a megvalositasaba, sot el se mondja hogy mi az.

    Ha kozkinccse teszi az persze mar mas kardes, akkor termeszetesen masok fognak belole meggazdagodni, ha valoban jo otlet.
  • Sir Cryalot #1
    Nekem éppenséggel van egy biztos befutó ötletem a témában, de fel sem merült hogy dollárért kuncsorogjak ahogy az se hogy európai dolgok önjelöltségét/névsorát gyarapítsam.