Gyurkity Péter

Gondok vannak a OnePlus 7 Pro okostelefonokkal

A kamera után a felhasználók egy része most hívásfogadási gondokra panaszkodik.

Az egyre ismertebb névnek számító kínai gyártó a napokban mutatta be új csúcskategóriás párosát, amelytől a lendület további erősödését várják. A fogadtatás egyelőre vegyesnek mondható, hiszen a felhasználók először a kamera által biztosított minőségre panaszkodtak, most pedig az amerikai vásárlók egy kisebb csoportja futott bele egy idegesítő hibába.

A cég az első jelentések után jelezte, hogy gyors frissítéssel orvosolják a képkészítési gondokat, többek között a HDR és a Nightscape funkciók optimalizálása révén. Ezt nem sokkal később követte az újabb kör, amelyben már hívásfogadási panaszok hangoztak el, mégpedig egyes amerikai felhasználók részéről, akik a Verizon hálózatán tapasztaltak ilyen gondokat. Az USA-ban ugyan egyelőre kizárólag a T-Mobile forgalmazza az új típust (exkluzív jelleggel), a független példányok közvetlenül a gyártótól való beszerzésével azonban a Verizon platformján is kipróbálhatják a készüléket, itt viszont a jelek szerint nem tudják fogadni az iPhone okostelefonokról érkező hívásokat, ezeket ugyanis rendszerszinten eldobja a hálózat (illetve maga a telefon). Azt még nem tudni, hogy mindez miért történik, a hiba azonban valószínűleg a gyártó oldalán található.

Érdekes módon a típust használók gond nélkül visszahívhatják az Apple-telefonok tulajdonosait, ebben az esetben pedig semmilyen hiba nem jelentkezik, vagyis a gond csak abban az esetben merül fel, ha ez utóbbiak kezdeményezik a hívást – ez némileg emlékeztet a OnePlus 6T megjelenése utáni problémákra, bár akkor ez kizárólag a szöveges üzeneteket érintette. Egyes ügyfélszolgálati jelentések szerint a firmware a ludas, a cég viszont egyelőre mindössze annyit közölt, hogy a típus teljes mértékben megfelel a Verizon követelményeinek, így az ehhez szükséges minősítésekkel is rendelkezik, tehát leszögezhetjük, hogy további kutakodásra van szükség ahhoz, hogy a hibát teljes mértékben száműzzék.

A készüléket beszerzők tehát további szoftveres frissítésekre számíthatnak, és bár az európai kontinensen még nem jelentkezett hasonló hiba, ennek felbukkanását nem zárhatjuk ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Alternatívaként ki lehet próbálni egy saját Dialer szoftvert. Elés sok van fent a Play Store-ban :)