Gyurkity Péter

Jön a Moto Z4 és Moto Z4 Force

A kijelző azonos lesz, viszont utóbbi lesz a csúcskategóriás példány.

Néhány héttel ezelőtt írtunk arról, hogy a Moto Z4 várható specifikációja kapcsán megjelenő hírek egy része ellentmondani látszik egymásnak. Most két további hír jelent meg az interneten, ezekből már mindkét változat hardveres részletei kiderülnek, így szinte teljes képet kapunk erről.

Az jelen pillanatban biztosnak tűnik, hogy idén nem jelenik meg egy Play-változat, ami kissé meglepő, hiszen a vonal korábbi képviselői viszonylag népszerűnek bizonyultak a vásárlók körében. Befut azonban majd a Moto Z4, amely egy 6,4 hüvelykes OLED-kijelzőt, apró felső bevágást, vékony kávát, az IP67-minősítést, immár 6 GB memóriát és egy 128 GB-os belső tárolót, egy 24,8 megapixeles szelfikamerát, egy 48 megapixeles hátoldali példányt, egy 3632 mAh-s akkumulátort, valamint a hagyományos jack-dugót kapná meg. A Moto Mod kiegészítők támogatása megoldott lesz, így az 5G kezelése is megjelenik itt, míg a teljesítményről már a Snapdragon 675 chip gondoskodna. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie fut, az ár pedig valószínűleg 399 lesz majd, legalábbis a tengerentúlon.

Ugyanazon forrás számolt be a Moto Z4 Force részleteiről, eszerint pedig ez utóbbi példány lesz a csúcskategóriás telefon. A kijelző marad ugyanaz, viszont itt már a Snapdragon 855 chip dolgozna a burkolat alatt, 8 GB memória és egy szintén 128 GB-os tároló kíséretében – érdekes módon az akkumulátor kisebb lenne, itt ugyanis egy 3230 mAh-s változat jelenlétét valószínűsítik. Megmarad emellett az IP67-minősítés, valamint a kiegészítő révén megoldott 5G-támogatás, a hátoldalon viszont egy tripla-kamera jelenne meg (48, 8, valamint 13 megapixeles változattal). A kamerák a SmartAI névre keresztelt funkcióval egészülnének ki, de esély van a Night Vision opció megjelenésére is. A hivatalos ár 650 dollár lenne, amivel egyértelműen a Galaxy S10e és az iPhone XR ellen indulnának harcba.

A megjelenés augusztusban esedékes, addig további hírek bukkanhatnak fel – a OnePlus pedig még ebben a hónapban bemutatja majd saját új zászlóshajóját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Jónak tűnik. Csak az ár magas. A Xiaomi hasonló kategóriás telójai feleannyiba kerülnek pl.
    Szal dögkút.