Berta Sándor

Ingyenes WiFi lesz a dél-koreai buszokon

A döntést a helyi tudományos, informatikai és távközlési minisztérium jelentette be.

Az ingyenes vezeték nélküli szolgáltatás a projekt első szakaszában 4200 dél-koreai buszon lesz elérhető, míg az esztendő második felében további 19 800 buszon teszik hozzáférhetővé. Az internetelérések nem lesznek korlátlanok, hanem járművenként havonta csak 100 gigabájt adatforgalmat biztosítanak a felhasználók számára. Emellett minden WiFi-hozzáférést kínáló buszt ellátnak egy minisztériumi matricával, hogy könnyebben felismerhetők legyenek az emberek számára.

Dél-Koreában jelenleg 13 000 közintézményben és más létesítményben, például közösségi központokban és piacokon van ingyenes vezeték nélküli internetelérés, de a szaktárca azt az álláspontot képviselte, hogy a szolgáltatást ki kell terjeszteni a tömegközlekedési eszközökre is azért, mert a felhasználók is állandóan mozgásban vannak. A minisztérium ugyan folyamatosan ellenőrizni fogja a közterületeken elérhető ingyenes WiFi-ajánlatok minőségét és biztonságát, de felhívta a figyelmet arra, hogy ezeken a hálózatokon elsődleges az óvatosság és még mindig nem ajánlott pénzügyi tranzakciókat kezdeményezni vagy személyes adatokat megadni a különböző platformokon.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a program mekkora összeget emészt fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Mukodik az. Egy darab telekomos gsm modemet oszt meg wifin. Ugyanazt kapja az ember ha csak siman bekapcsolja a mobilnetet, viszont akkor nem kell osztozni a modem savszelessegen masokkal, csak a gsm cella kozos.
  • Cat #1
    Nálunk is ingyenes a wifi a vonatokon és egyes volánbuszokon, más kérdés, hogy gyakorlatilag működésképtelen.