Berta Sándor

Amazon Prime - jönnek az egy napon belüli szállítások

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szolgáltatás pontosan mikortól lesz elérhető.

A kereskedelmi cég nyilvánosságra hozta az aktuális üzleti eredményeit és ezzel párhuzamosan a befektetőkkel folytatott telefonkonferencia során számos bejelentést is tett. Az utóbbiak egyike, hogy az Amazon Prime-ügyfelek a jövőben egyetlen nap alatt megkapják a megrendelt csomagjaikat. Eddig a szállítási idő kettő nap volt. Az ígéret megvalósításához ugyanakkor komoly befektetésekre lesz szükség, a társaság ebben a negyedévben például 800 millió dollárt invesztál - elsősorban a logisztikai központok hálózatába.

Brian Olsavsky, az Amazon alelnöke és pénzügyi vezetője azt nyilatkozta, hogy várakozásaik szerint az idén folyamatos, gyors fejlődést érhetnek majd el. Tavaly egyébként annyi új Prime-ügyfelet regisztráltak, mint amennyit korábban soha. Az ingyenes szolgáltatást ki fogják terjeszteni a termékek nagy részére és az szabvánnyá válik majd. A módosításhoz szükség volt többek között a raktárak és a logisztikai hálózat átalakítására. A változtatással az Amazon jelentős mértékben fokozni fogja a hagyományos kiskereskedelemre nehezedő - eddig is komoly - nyomást.

Az egy napon belüli kiszállítás először Észak-Amerikában lesz elérhető, majd megjelenik más országokban is. A Prime-ügyfelek jelenleg az USA-ban egy évre 119 dollárt fizetnek és cserébe hozzáférést kapnak a Prime Video, a Prime Music, a Prime Pantry és a Prime Now szolgáltatásokhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kerovito #2
    Nem ertem mi ebben az ujdonsag... Angliaban mar mukodik a rendszer...
  • csicso82 #1
    Erre lenne legnagyobb szükség, vagy legalább a másnapi szállításnak de amikor 4-5 napot pöcsölnek egy csomaggal az kiborító.