Berta Sándor

New Yorkban és Írországban is vizsgálat indult a Facebook ellen

A közösségi portál ellen azért indultak eljárások, mert e-mailes kapcsolati adatokat gyűjtött össze engedély nélkül, illetve titkosítatlanul tárolt információkat.

Letitia James New York állam főügyész irodája bejelentette, hogy hivatalos vizsgálatot indított a Facebook ellen, mert a társaság 1,5 millió internetező e-mail-kapcsolatait szerezte meg engedély nélkül. James közölte, hogy a Facebook ismét bebizonyította, hogy mennyire nem tiszteli az emberek személyes információit és ezzel párhuzamosan profitál azokból.

Az Ír Adatvédelmi Hivatal (DPC) is jelezte, hogy a felhasználói adatok nem megfelelő kezelése miatt további nyomozásokat indít a társaság ellen. A hivatal többek között azt vizsgálja, hogy a Facebook a jelszavak titkosítatlanul való tárolásával megsértette-e a hatályos európai uniós adatvédelmi rendeletet. A DPC februárban már hét vizsgálatot indított a Facebook, valamint további három eljárást az Instagram és a WhatsApp ellen.

Daniel Therrien, a Kanadai Adatvédelmi Hivatal vezetője pedig azzal vádolta meg a vállalatot, hogy megsértette a hatályos törvényeket. A szakember hozzátette, hogy a Facebook a vizsgálati eredményeket visszautasította, ezért az ügyben a Kanadai Szövetségi Bírósághoz fordultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bruce_Willis #1
    Töröljék már a picsába a facebookot! Remélem lesz olyan kezdeményező ország ahol betiltják.
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.01. 09:41:35