Gyurkity Péter

Zavar az Erőben a Moto Z4 körül

Nem teljesen tiszta a kép, viszont a hivatalos bemutató már nincs messze.

A Motorola egykori telefonos részlege kapcsán legutóbb egy eltérő típus várható megjelenéséről számoltunk be, míg a Moto Z4 január óta nem szerepelt lapunk hasábjain. Most további részletek futottak be, ezek azonban kissé összezavarják a képet, mivel több, egymásnak ellentmondó részletet is kapunk.

A Moto Z-család egyértelműen az izmosabb példányokat tömöríti, ezért is fokozottabb a várakozás, nem beszélve arról, hogy a Z3 tavalyi bemutatkozása óta itt nem láthattunk komolyabb újítást. Korábban a külső források arról számoltak be, hogy iker-, esetleg tripla-kamera kaphat majd helyet a Z4 hátoldalán, egy friss értesülés szerint viszont egyetlen példány áll majd itt rendelkezésünkre, ami kissé logikátlannak tűnik. Mégis, mivel maga a forrás többször megbízhatónak bizonyult, érdemes végigfutni a friss felsoroláson, hogy lássuk, nagyjából mire számíthatunk a Lenovo részéről. A kép igencsak vegyes, amire jó példa, hogy a teljesítményt a Snapdragon 675 chip szolgáltatná, ez ugyanis eddig egyetlen nyugati mainstream megoldásban sem bukkant fel.

A kijelző ezúttal egy 6,4 hüvelykes AMOLED-panel lenne, amelyen egy esőcsepp alakú kisebb bevágás jelenik meg. Itt kap helyet a 25 megapixeles szelfikamera, amely egyértelműen előrelépést jelent a tavalyi modell 8 megapixeles példányához képest, míg az üzemidőért egy 3600 mAh-s akkumulátor felelne. Visszatér a hagyományos jack-dugó, az ujjlenyomat-olvasó már itt is a kijelzőbe épül be, a memória mérete 6 GB, míg a tároló kapacitása 128 GB lenne – az 5G-technológia támogatását ezúttal is egy MotoMod-kiegészítésen keresztül oldanák meg. Az említett egyetlen hátoldali kamera egy 48 megapixeles példány lenne, ez még akár előrelépést is eredményezhet a tavalyi pároshoz képest, ez azonban nyilván majd csak a részletes tesztek során derül ki.

Tekintettel a felső-középkategóriás chip jelenlétére, egy külön Moto Z4 Play típus megjelenése kevésbé valószínű, már nem sokat kell azonban várnunk arra, hogy a cég előálljon a farbával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!