Berta Sándor

Elfogadják majd a készpénzt is az Amazon Go szuper­marketekben

A társaság üzletei eredetileg készpénz nélküli kereskedelemhez készültek, azonban ez a közeljövőben megváltozhat.

A módosításra mindenekelőtt azért kerülhet sor, hogy az Amazon elkerülje a lehetséges diszkriminációs felvetéseket. A döntés a vállalat egyik belső ülésén született meg, azon jelentették be a munkatársaknak, hogy az Amazon Go boltok a jövőben készpénzt is elfogadnak. A hírről a CNBC írt, a vállalat később megerősítette az értesülést. A CNBC rámutatott, hogy első egyesült államokbeli településként Philadelphia tiltotta be azokat a szupermarketeket, ahol nem volt lehetőség készpénzes fizetésre, az Amazon pedig megpróbálta lereagálni ezt a dolgot.

A döntést Phil Kessel, az Amazon fizikai üzletekért felelős alelnöke magyarázta el az alkalmazottaknak és azt közölte, hogy további fizetési módokat fognak bevezetni. Az étkezési utalványok elfogadása és az Amazon Cash program már zajlik. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a készpénz elfogadása miként valósul majd meg az Amazon Go boltokban, hiszen azokban sem pénztárak, sem pénztárosok nincsenek. Kérdéses tehát, hogy hol helyezhetnék el a pénzüket a vásárlók, például mégis lesznek-e esetleg pénztárak.

A vállalat jelenleg 10 Amazon Go szupermarkettel rendelkezik és a tavaly szeptemberben kiszivárgott információk alapján 2021-ig összesen 3000 készpénz nélküli üzletet akar nyitni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Egyszeru megoldas lenne egy penzelfogado banki terminal a bejarat melle, ami egy telefonos Amazon go egyenleget toltene fel vasarlasi kredittel. Kb. mint nemelyik fesztivalkartya rendszer nallunk.