Berta Sándor

Beleszól­hatnának a nézők a YouTube tartalmaiba

A videomegosztó a Netflix példáját követné.

A YouTube olyan saját történeteket és tartalmakat akar készíteni, amelyek részleteibe, alakításába komoly beleszólási jogokat kapnának a felhasználók. Mindez azután, hogy a Netflix által tavaly decemberben bemutatott Black Mirror: Bandersnatch című film sikeres volt, közel sem nevezhető meglepőnek. A Black Mirror: Bandersnatch volt az első felnőtteknek szóló interaktív mű.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség arról számolt be, hogy e funkció fejlesztése miatt a videomegosztó létrehozott egy saját programozói csapatot, amelynek tagja Ben Relles is. A szakember korábban nyolc éven át dolgozott a társaságnak. A YouTube ugyanakkor jelenleg még keresi a legjobb lehetőségeket a nézők szempontjából. A történetek alakítására, befolyásolására alkalmazható technika még nagyon újnak számít.

Susanne Daniels, a YouTube programozói részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy most új eszközökkel és képességekkel rendelkeznek a többrétegű és interaktív történeteket létrehozására és elmesélésére. Arról viszont még semmit sem lehet tudni, hogy ezek az interaktív történetek hogyan néznek majd ki a gyakorlatban. A YouTube már most is gyárt sorozatokat, az utóbbiak közül talán a legismertebb a Cobra Kai, éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy valamelyik meglévő produkciót egészítik majd ki interaktív elemekkel.

A mostani hír azért érdekes, mert március végén kiderült, hogy a vállalat nem akar több drága sorozatot készíteni, így nem lesz több rész az Origin című sci-fi-drámából vagy az Overthinking with Kat & June című komédiából és az érintett producerek már keresik az érintett alkotások új otthonait. Az egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a jövője a Youtube Originals szolgáltatásnak, amely a Youtube Premium (az egykori YouTube Red) része.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!