Berta Sándor

Először szállít rendszeresen drónokkal csomagokat az Alphabet

A szolgáltatást Ausztráliában indította el a Google anyacége.

Az éveken át tartó tesztelések után hivatalosan elérhetővé vált az Alphabet drónos csomagszállítása. Az ajánlat egyelőre Canberra három északi külvárosában (Crace, Palmerston, Franklin) rendelhető meg, s a következő hónapokban terjesztik ki két másik külvárosra (Harrison, Gungahlin) is. Mindezt az Alphabet leányvállalata, a Wing jelentette be.

A cég nemrég kapta meg a szolgáltatás elindításához szükséges engedélyeket az ausztrál légifelügyelettől. A tesztüzem során - Fernleigh Park, Royalla és Bonython környékén - a Wing 2014 óta szállított többek között élelmiszereket, kis méretű háztartási cikkeket és gyógyszereket. Eddig több mint 3000 repülésre került sor. A mostani szolgáltatást pedig hamarosan egy újabb követheti Finnországban.


A drónos csomagszállítás elsősorban a gyéren lakott, távoli vidékeken lehet nagyon előnyös és költséghatékony megoldás. A vállalkozás általában kis magasságból dobja le az egyes csomagokat és az ügyfelek alkalmazáson keresztül erősítik meg annak megérkezését. A szolgáltatás partnerei között van a Kickstart Expresso, a Capital Chemist, a Pure Gelato, a Jasper + Myrtle, a Bakers Delight, a Guzman Y Gomez és a Drummond Golf. Emellett a Wing tervei között szerepel, hogy Gungahlin környékén számos helyi üzletet keres majd meg együttműködési ajánlattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #2
    Mennyi demokráciát lehet kihordani ezekkel per nap? :)
  • TokraFan #1
    Az elképzelést jónak tartom, de ez a ledobásos módszer nem tudom mennyire biztonságos. Még élelmiszer esetén is, pl. dobozos tejek, üdítős stb., sérülhetnek, még becsomagolt állapotban is. De gondolom megoldották valahogy, különben nem élesítették volna a szolgáltatást.