Berta Sándor

Nem akar több drága sorozatot készíteni a YouTube

A társaság megpróbálta felvenni a versenyt a Netflixszel és az Amazonnal, de ez a stratégia - egyelőre - elbukott.

A Bloomberg bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy a YouTube nem akar tovább drága filmsorozatokat gyártani és a meglévő projekteket is leállítja. Így nem lesz több rész az Origin című sci-fi-drámából vagy az Overthinking with Kat & June című komédiából és az érintett producerek már keresik azok új otthonait. A Google elutasította az új, drága sorozatok készítését is. Az egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a jövője a Youtube Originals szolgáltatásnak, amely a Youtube Premium (az egykori YouTube Red) része.

A videomegosztó platform döntése azért meglepő, mert viszonylag rövid idő után feladta azt az elképzelését, hogy a Netflix és az Amazon vetélytársává váljon, ugyanakkor tény, hogy eddig komoly sikereket nem tudott elérni. Az ismertebb sorozatok között van a Cobra Kai, amely a Karatekölyök című film előzetese. A Bloomberg azt gyanította, hogy a stratégiaváltás oda vezet majd, hogy minden saját gyártású alkotás előbb vagy utóbb a YouTube ingyenes részére kerül majd át. A döntésről először a The Hollywood Reporter írt tavaly novemberben.

A kiszivárgott információkat eddig sem a Google, sem Susanne Daniels, a YouTube Originals programmenedzsere nem erősítette meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • end3 #5
  Max., azt követem, hogy milyen sorozatokat nem nézhetek, azaz hogy miről is maradtam le. - (Őszintén, eddig nem láttam a helyzetet katasztrofálisnak...)
 • Prof William #4
  Egészen a mai napig nem is tudtam, hogy sorozatokat készített a youtube.

  Eleve nem lehettek olyan nagy számok, mert nem igazán hallottam róluk, pedig követem a sorozatokat.
  Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.04.01. 12:39:43
 • quatlander #3
  Megmenekült a világ! Ja nem...
 • Kissssss0 #2
  jó tudni hogy sorozatokat készített a youtubí...
 • pauly #1
  De jó hogy pont most néztem meg az origin-t...Na ezért nem szeretek belekezdeni olyan soriba ami még nem ért véget,mert bármikor abbahagyhatják..
  Utoljára szerkesztette: pauly, 2019.03.30. 17:38:58