Gyurkity Péter

Három telefont mutatott be az LG

A középkategóriás megoldásokat további példányok követik majd az MWC-n.

Minden jól ismert gyártó a barcelonai rendezvényre készül, ezt azonban megelőzte a Samsung, illetve a Xiaomi saját bemutatója, amelyen elsősorban csúcskategóriás fejlesztéseket ismerhettünk meg. Az LG ehelyett inkább középkategóriás példányokról rántotta le a leplet, amelyet további bejelentések követnek majd a a fontos eseményen.

A hivatalos közleményből kiderül, hogy egyszerre 3 eltérő példányról van szó, amelyek azonban kivétel nélkül a mainstream szegmensben vitézkednek majd. Állításuk szerint a hosszabb üzemidőre és a még jobb képminőségre fókuszálnak, mivel a vásárlók visszajelzései alapján e két funkció tűnik kiemelten fontosnak, bár eközben azért a kijelzők mérete is növekszik, ahogy azt megszokhattuk. A sort az LG Q60 vezeti fel, amely egy 6,26 hüvelykes FullVision-panelt kapott, ehhez pedig a 19:9-es képarány, a HD+ felbontás, egy 2 GHz-es nyolcmagos chip, 3 GB RAM, egy 64 GB-os tároló, egy hátoldali iker-kamera (16 és 5 megapixel), az elengedhetetlen előlapi szelfikamera (13 megapixel), egy 3500 mAh-s akkumulátor, valamint ujjlenyomat-olvasó és LTE-elérés csatlakozik, a Google asszisztensét előhívó külön gombbal.


Az LG K50 ehhez képest ugyanazon kijelzőt kínálja számunkra a 19,5:9-es képaránnyal, azonos chippel, egy kisebb, alapesetben 32 GB-os belső tárolóval, egy 13 és 2 megapixeles hátoldali iker-kamerával, változatlan szelfikamerával és akkumulátorral, valamint ugyanazon további jellemzőkkel és kiegészítőkkel (DTS:X 3D Surround Sound, AI CAM, MIL-STD 810G, stb.), miközben az asszisztens-gomb is megmarad. Az LG K40 egy picit még szerényebb lesz, ez a változat ugyanis egy 5,7 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amihez a 18:9-es képarány, 2 GB memória, 32 GB-os tároló, egy 16 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera, egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor, illetve a már előbb felsorolt kiegészítők és funkciók sorakoznak fel.

A gyártó nem közölte a várható megjelenési dátumokat és a hivatalos árakat, az MWC alatt azonban ők is jelen lesznek, így a jövő héten megismerhetjük ezeket a részleteket – itt pedig remélhetőleg csúcskategóriás fejlesztésekről is lerántják majd a leplet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!