Gyurkity Péter

A Xiaomi szivárogtatja ki új csúcstelefonját

Maga gyártó közölte több bejegyzésben a fontosabb részleteket, még a bejelentés előtt.

A Xiaomi kapcsán hetek óta jól tudjuk, hogy a kínai gyártó gőzerővel készül az MWC-re, amelyen új csúcskategóriás okostelefonjukat mutatják majd be. A cég azonban nem várt eddig, saját vezetői szivárogtatták ugyanis ki a főbb részleteket, nem sok kérdést hagyva megválaszolatlanul. Lássuk, mire készülnek az idei évben, a csúcskategóriában!

Januárban és február elején két különböző cégvezető is megosztott némi információt a nagyközönséggel, többek között a hátoldali kamerára, valamint az ujjlenyomat-olvasóra vonatkozóan. Most ezt a sort követték, mégpedig részletes és jó minőségű fotók megosztásával, amelyet később további hardveres részletek követtek, bár külső forrás révén, amely azonban szintén magára a gyártóra hivatkozik. Eszerint valóban elérhető lesz a kék változat, amely meglehetősen vonzó külsővel jelenik majd meg (rozsdamentes acélra építve, míg a kamerát zafírréteg védené), ehhez pedig a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, valamint a már említett hátoldali tripla-kamera csatlakozik – ez utóbbi sorrendben egy 48 és 12 megapixeles, valamint egy közelebbről meg nem határozott, a mélységérzékelésért felelős érzékelőt jelent.


A telefon előlapján egy még vékonyabb kávát látunk majd, amelynek szélessége (magassága) az alsó részen mindössze 3,6 mm. A teljesítményről a vadonatúj Snapdragon 855 chip gondoskodik majd, ezt egy 20 megapixeles szelfikamera, az ehhez kapcsolódó AI-funkciók, az Explorer Edition esetében átlátszó burkolat (amely azonban már a tavalyi modell esetében sem a valódi áramköröket, hanem egy alsóbb műanyag réteget mutatott meg nekünk), egy várhatóan 6,4 hüvelykes AMOLED-kijelző, az 1080 x 2220 pixel felbontás, a 18,5:9-es képarány, 6 vagy 8 GB memória, 128 vagy 256 GB-os belső tároló, valamint egy 3500 mAh-s akkumulátor egészítené ki, bár az EE-változat esetében ez utóbbi 3 komponens sorrendben 10 és 512 GB, valamint 4000 mAh lenne. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie futna, a MIUI 10 felülettel.


A hivatalos megjelenés Európában alig néhány nappal követné a kínai debütálást, az amerikai bemutatkozás ezúttal is jóval kevésbé valószínű, bár a Xiaomi ezen is dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • NEXUS6 #3
  Hát ja. A Mi 8-hoz is 3-4 fajta fényképező progit használok. A saját progin van valami AI támogatás, ami soxor egész ügyesen megoldja a dolgokat, cserébe viszont egy ilyen elég jó hw-en is tetűlassú lesz a fókusz, képfrissítés, meg a progi futása általában. Egy fapadosabb progi MI nélkül meg pik pakk működik, minimálisan kell többet csuklózni, de legalább nem baxa el úgy az ember a képet, ahogy az AI tudja néha.
 • Zoliz #2
  Nem a kamerák száma számít, pláne a 48MegaPixel :)
  Lehet 56 is 20-50 MB-os filemérettel ha a software rossz a kép zajos lesz.
  Utoljára szerkesztette: Zoliz, 2019.02.20. 17:56:11
 • NEXUS6 #1
  Hát a kamerán kívül nem sok előrelépés van. Jó lesz az előző is. :)