Berta Sándor

Annyi Echo Dot okos­hangszórót rendelnek, hogy csúszik a szállítás

Az Amazon készülékének példája kiválóan megmutatja mi történik akkor, ha a gyártók nem készülnek fel megfelelően a növekvő keresletre.

Jelenleg világszerte komoly fennakadások vannak az Alexát támogató Echo Dot kiszállításában, miután az Amazon nem halmozott fel eleget az eszközből. A kereskedelmi konszernnél január vége óta van hiány az okoshangszóróból, ezért a felhasználók akár heteket is várhatnak a megrendelt termékekre. A gyártó az Echo Dot kiszállítását Franciaországban és Spanyolországban csak március 2-re, az Amerikai Egyesült Államokban március 5-re, míg Nagy-Britanniában március 9-re vállalja.

Az Amazon elismerte, hogy az Echo készülékekkel kapcsolatos hatalmas kereslet miatt az egyes modellek kiszállítása csúszhat, és azon dolgozik, hogy az érintett okoshangszórókat minél előbb eljuttassa a megrendelőknek. Arra viszont az óriáscég nem tudott vagy nem akart válaszolni, hogy a problémát sikerül-e orvosolni március elejéig vagy további csúszásokra lehet számítani. Azért is furcsa, hogy az Amazon nem készült fel a vásárlói rohamra, mert az Alexát használó termékek iránt folyamatosan növekszik a kereslet. Január elején Dave Limp, az Amazon eszközökért és szolgáltatásokért felelős vezetője jelentette be, hogy az asszisztenst támogató készülékek esetében sikerült átlépni a 100 millió darabos eladási álomhatárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!