Berta Sándor

Több mint 100 millió Alexát használó eszközt adott el az Amazon

A kereskedelmi cég először árulta el, hogy hány olyan terméket értékesített, amelyekbe integrálták az asszisztensét.

Dave Limp, az Amazon eszközökért és szolgáltatásokért felelős vezetője jelentette be, hogy az Alexát támogató termékek esetében sikerült átlépni a 100 millió darabos eladási álomhatárt. Azt ugyanakkor továbbra sem lehet tudni, hogy rendszeresen hányan használják a készülékeket. A tavaly karácsonyi időszakban különösen az Echo Dot nevű miniatűr hangszóró volt népszerű a vásárlók körében. Amint Limp elmondta, éppen ezért nem is csoda, hogy a termék az elmúlt hetekben gyakorlatilag teljesen elfogyott.

Az óriáscég először közölt hivatalosan és nyilvánosan egy adott eszköze esetében konkrét értékesítési számot. Immár több mint 150 különböző modellbe van integrálva az Alexa, több mint 4500 különböző gyártó több mint 28 000 okosotthon-eszköze tud együttműködni az asszisztenssel és az Alexának immár 70 000 funkciója érhető el. Limp szerint számos társaság és kisebb vállalat asszisztensei küzdenek a vásárlók kegyeiért, ők abban különlegesek, hogy a kezelőfelületre összpontosítanak. Az Alexa immár az autókban is megjelent, s mindez csak a kezdet; ezt alátámasztja az a tavaly decemberi hír is, miszerint mikrohullámú sütőkben is megjelenhet az asszisztens.

Az Amazon készített egy ilyen terméket, amelyet eredetileg referenciamodellnek szánt az Alexa integrálásának a bemutatásához. A mikrohullámú sütőt az Amerikai Egyesült Államokban közel 60 dollárért lehet megvásárolni és annyira népszerű lett, hogy azt fontolgatják, hogy a közeljövőben már az USA-n kívül is értékesíteni fogják. Limp közölte, hogy 2019 második felétől számos más háztartási berendezésbe is integrálható lesz az Alexa. Az Amazon ehhez egy beépíthető chipet kínál és segít a gyártóknak az integrálásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kissssss0 #1
    100 millió lehallgató készülék...