Gyurkity Péter

Szuperolcsó telefon jön a Xiaomitól

Az Android Go keretein belül jelenik meg a készülék, szerény hardverrel.

A Xiaomi hamarosan megjelenő olcsó megoldásáról már hetekkel ezelőtt napvilágot láttak bizonyos hírek, a külső forrásoktól származó értesüléseket azonban most maga a gyártó igazolta vissza, hivatalosan is bejelentve a típust. A szerény hardverhez alacsony ár társul, a megjelenés már közel van.

Legutóbb a Redmi Note 7 került terítékre, amely jóval izmosabb belsőt kapott, a kínai cég azonban a jelek szerint a belépő szinten is igyekszik releváns maradni, ezért most az Android Go program részeként dobnak piacra egy új okostelefont Az egyszerűen csak Redmi Go névre keresztelt típus természetesen a Google előírásainak megfelelően, lecsupaszított Androiddal jelenik meg, ehhez pedig az úgynevezett Go-alkalmazások társulnak, amelyek szintén a szerény hardverhez illeszkednek, bár megpróbálják megőrizni az eredeti, vagy ahhoz nagyon hasonló felhasználói élményt. A kijelző itt kereken 5 hüvelykes, ehhez a 720p felbontás, az 1,4 GHz-en futó Snapdragon 425 chip, mindössze 1 GB memória, valamint egy alapesetben alig 8 GB-os belső tároló csatlakozik, míg az üzemidőt egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani.


Ami a képkészítési funkciót illeti, itt sem számíthatunk nagy csinnadrattára. A hátoldalon egy szimpla 8 megapixeles kamerát helyeztek el, míg az előlapon annak 5 megapixeles társa dolgozik majd, a mindennapokban minden bizonnyal tűrhető minőséget szolgáltatva. Ez nagyjából megfelelne az eredeti Redmi 2 specifikációjának, ez utóbbi viszont annak idején picit gyengébb chipet, valamint kisebb akkumulátort és egy 2 megapixeles szelfikamerát kapott, vagyis a cég elszánta magát az óvatosabb változtatásra – a szoftveres oldalon pedig nyilván nem saját felületük fut majd, hiszen ez szembe menne a Google előírásaival.

A pontos árban és a megjelenési dátumban még nem vagyunk teljesen biztosak, német lapok szerint azonban előbbi mindössze 90 euró lesz, ami kedvezőnek tűnik – hogy ez mennyiben valósul meg, hamarosan szintén kiderül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quatlander #3
    Redmi 6A tényleg jobb, ilyen áron. Ez így életképtelen.
  • NEXUS6 #2
    Hmmm. Hát tényleg elég harmatos a szerkezet és ahhoz képest nem is olyan nagyon olcsó.
    Nem biztos, hogy eröltetni kell azt a szegmenst, ahol nem tud hasonlóan nagyot alkotni, mint a közép/felső kategóriában ár/érték arány tekintetben.
  • grebber #1
    Nem értem ez hova minek mikor a Redmi 6A jobb mint ez és ugyanilyen áron van