Berta Sándor

Átrendezheti a stream-piacot az Amazon

Nem csak filmeket és sorozatokat, de játékokat is lehetne távolról játszani. A tévékben már ott vannak és a felhőinfrastruktúrájuk is megvan hozzá.

A kereskedelmi konszern több stream-szolgáltatást is indított, illetve indít. Az Amazon az Amerikai Egyesült Államokban elérhetővé tette a filmeket és filmsorozatokat kínáló stream-platformját, amelynek neve IMDb Freedive. Az ajánlat ingyenes, de reklámokat vetítenek a műsorok közben. A kínálat megtekintéséhez ugyanakkor szükség van egy IMDb-hozzáférésre. A felhasználóknak egyelőre nincs lehetőségük a filmenként 5-12 reklámblokk átugrására és az Amazon a jövőben sem tervezi egy ilyen funkció bevezetését. Szintén nincs lehetőség a különböző tartalmak megvásárlására. Az új szolgáltatás ugyanakkor teljesen független az Amazon Prime Video platformtól.

A kínálatban vannak játékfilmek, filmsorozatok és emellett számos amerikai valóságshow is található. Minden alkotást elláttak a Watch for Free on IMDb Freedive jelöléssel. A tartalmakat böngészőn keresztül lehet megtekinteni, az még egyelőre nem ismert, hogy lesz-e külön alkalmazás Android és iOS operációs rendszerre, illetve az ajánlat használható lesz-e a Fire táblagépeken. Szintén kérdéses, hogy az IMDb Freedive elérhető lesz-e Európában. A szolgáltatásnak számos vetélytárssal kell megküzdenie. Csak az USA-ban ott van például a Tubi, a Vudu és a YouTube, viszont az IMDb Freedive kínálata sokkal vonzóbb lehet a felhasználók számára.

A vállalat megjelenne a játékok stream-piacán is. Az új platform leghamarabb 2020-ban indulhat el és jelenleg is zajlanak a tárgyalások a kiadókkal. Amennyiben a hír igaznak bizonyul, akkor a konkurensek kezdhetnek aggódni, hiszen az Amazon rendelkezik a megfelelő felhőinfrastruktúrával, szinte minden értékesített televízión jelen van és az Amazon Prime miatt több millió ügyfele is van már.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!