Gyurkity Péter

Három kijelzővel jön a Xiaomi telefonja

A cég hajlítható megoldása ugyanis egyszerre két ponton is mozgatható lesz.

A hajlítható okostelefonok az idei év egyik fontos újításai lesznek, ezek pedig a remények szerint viszonylag gyorsan elterjednek majd. A Samsung és a többi nagy név már gőzerővel készül a debütálásokra, bár egy teljesen ismeretlen gyártó már novemberben lerántotta a leplet saját fejlesztéséről. A jelek szerint a Xiaomi érdekes készüléket dobna piacra.

A megbízható kiszivárogtatóként jól ismert Evan Blass osztotta meg saját Twitter-hírfolyamán a rövid videót, amely állítólag már a kínai gyártó készülőben lévő megoldását mutatja meg nekünk. Sajnos a világítás nem tökéletes, magán a panelen kívül pedig nem sok egyéb részletet ismerhetünk itt meg, mindenképpen érdekes azonban, hogy maga az érintőképernyő két különböző ponton is hajlíthatónak mutatkozik, vagyis ez a telefon (amennyiben igaz a hír és valóban piacra is dobják majd ezt a típust) egyszerre három különböző panelt (panelszegmenst) biztosít majd a felhasználóknak, az eddiginél nagyobb kényelem és a jobb funkcionalitás jegyében. A két oldalsó szegmens hátrahajtható, ezzel pedig a nagy kijelző mellett egy kompakt kivitelre is támaszkodhatnánk.


Némiképpen alátámasztja a mostani hírt az ETNews korábbi beszámolója, amelyben már tavaly júliusban arról írtak, hogy a Xiaomi valóban készül egy kihajtható okostelefonnal, amely valamikor 2019 folyamán jelenne meg a piacon. A cég ráadásul ismert az egészen érdekes és újszerű megoldásokról, a Mi Mix család ezek közé tartozik a maga rendkívül vékony káváival, azt azonban persze még nem tudjuk biztosan, hogy a kihajtható szegmensben is hasonlóan „különc” státuszt igyekeznek-e majd kiharcolni maguknak. Más kérdés, hogy egy ilyen megoldás kifejezetten drága lehet, márpedig a Xiaomi éppen olcsóbb telefonjaival vált ismertté és népszerűvé (hogy azután egy hosszú évekig tartó stagnálás következzen, amelyet csak az utóbbi időben tudtak meghaladni), maga a piac pedig szintén szűkülőben van, tehát itt nagy dobásokra lesz szükség ahhoz, hogy megfordítsák a globális trendet.

A Samsung várhatóan az első negyedben szolgáltat majd további híreket, ezt valószínűleg a kínai rivális nem szeretné megvárni, így hamarosan további részletek jelenhetnek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tilato #7
    Látom én, de aki telefont akar az vegyen azt, aki meg tabletet az meg vegyen azt. Az ilyen hibrid megoldások, mindig csak bajt szülnek. Lásd elég rövid időn belül biztos lesz valami baja a sok hajtogatástól. Meg a videon látható eszköz, sötétben mutatják ugyan, de jól látszik hogy milyen fura fényeket ver vissza a kijelző, olyan mint valami vastag áttetsző nylon.. meg teljesen nyitott állapotban a hajtás vonalánál látszik hogy fel is púposodik kicsit... nagyon szépen fog kinézni, főleg napfényben.
    Utoljára szerkesztette: tilato, 2019.01.11. 09:49:07
  • grobs #6
    Az előlap/kijelző arány elég sokat erősödött azóta. A samsung s3 71mm széles volt 4.8" képátlóval, a samsung s9 pedig 69mm 5.8" képátlóval. A magassága utóbbinak csak 10mm nagyobb úgy, hogy már 18:9-es a képarány. Tehát egy mai csúcs telefont semmivel nem problémásabb kézbe venni (pláne zsebre tenni) mint egy 5 évvel ezelőttit miközben 20%-kal nőtt a kijelző, és vékonyabb is lett úgy, hogy sokkal nagyobb akku van benne.
    Egy összehajtható 15mm vastag gép azért nem lesz szép a farzsebben.
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2019.01.10. 15:41:03
  • zola2000 #5
    Hát most majd vastagabb telefont fognak az emberek magukkal cipelni. 5 évvel ezelőtt senki sem gondolta volna hogy 6 collos telefonok lesznek elterjedve. Amikor a 3,5collos ZTE bladet vettem, igen nagynak számított, aztán a zte skate 4,5ös méretére azt mondták sokan hogy "ilyen nagy telefon nem is kéne"
  • grobs #4
    Ha egy 6"-os 18:9-es (2:1) kijelzőt 3 rét hajtasz akkor egy 3:2-es 9.7"-os kijelzőt kapsz. A 3:2 pont az ipad képaránya.

    A gond nem a kijelző mérete. Ha az alap rész 7mm, a másik kettő pedig 3-3mm akkor az már 13mm vastag. 2 réteg viszont kevés, és rossz képarányt ad vagy így, vagy úgy. Ahhoz, hogy 3:2-es tablet arány legyen 2 réteggel 4:3-as telefon mód arány kellene. 18:9-es telefon képaránnyal pedig 1:1-es tablet képarány jön ki.

    Tehát 1 hajtással (2 kijelző) nem lehet olyan képarányt kihozni ami mindkét módban kényelmes. 2 hajtással (3 kijelző) kijön, de a vastagsága miatt kényelmetlen lesz. Ha pedig abszolút vékonyságra mennek rá akkor nem lesz benne akku.
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2019.01.10. 12:49:15
  • Omega #3
    10 inch alatt nincs normális tablet, telefonnak pedig nem praktikus, ez szart sem ér.
  • Tinman #2
    Telefonból tablet. Nem hiszem el, hogy nem látjátok.
  • tilato #1
    Áh addig nem is veszek ilyet amíg legalább 20 felé nem lehet hajtogatni..... Tulajdonképpen ennek a gyakorlatban mi haszna van? Az hogy ha sokat hajtogatom elfárad az anyag és mehet a kukába a teló, és vegyek újat? Mást nem látok benne.