Berta Sándor

Mikrohullámú sütőkbe is jöhet Alexa

Az Amazon által forgalmazott készülék annyira népszerű, hogy hamarosan Európában is meg fog jelenni.

Dave Limp, az Amazon eszközökért felelős vezetője kifejtette, hogy a mikrohullámú sütőt eredetileg referenciamodellnek szánták az Alexa nevű beszédasszisztens integrálásának a bemutatásához. A terméket az Amerikai Egyesült Államokban közel 60 dollárért lehet megvásárolni és annyira népszerű lett, hogy azt fontolgatják, hogy a közeljövőben már az USA-n kívül is értékesíteni fogják. Egyelőre azonban látni szeretnék, hogy a következő hat hónapban miként alakul az érdeklődés a készülék iránt. Az eszköznek az azzal összekötött Echo hangszórókon keresztül lehet parancsokat adni, például olyat, hogy: "Alexa, melegítsd fel a rizst!"

Limp hozzátette, hogy 2019 második felétől számos más háztartási berendezésbe is integrálható lesz az Alexa. Az Amazon ehhez egy beépíthető chipet kínál és a gyártókkal az integráción dolgozik. A cégeknek lehetőségük lesz arra is, hogy saját szavaikkal "ébresszék fel" és bírják ezáltal működésre az Alexát. A menedzser kiemelte, hogy az európai országokban már több millióan használják az Alexát. Mindez alátámasztja, hogy a kontinensen is lehet létjogosultsága az Alexával irányított mikrohullámú sütőnek.

Limp egyúttal megerősítette, hogy nem feltétlenül akarnak visszatérni a telefonpiacra (ahonnan a Fire készülékek bukása után kiléptek) és kizárólag akkor építenének egy okostelefont, ha az észszerűen megkülönböztethető lenne a többi modelltől. Dolgoznak azon is, hogy az Alexát közvetlenül az autókba integrálják. Az Amerikai Egyesült Államokban már tesztelik az Echo Auto nevű készüléket, amelyeken keresztül beszédparancsokkal lehet kiválasztani a zeneszámokat és a gépkocsiban ülve is lehet vezérelni a hálózatba kötött otthoni eszközöket. A terv az, hogy ezeket a megoldásokat fokozatosan vezessék be a piacra.

Az Amazon eszközökért felelős vezetője megerősítette azt a hírt, hogy az Echo hangszórókon jövőre elérhető lesz az Apple Music. Az integráció jelenleg csak az USA-ban működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabpapa #8
    Ja, úgy baromság, ahogy van :-).
  • fonak #7
  • wraithLord #6
    "Alexa, melegítsd fel a rizst!"
    És ha nem rizst raktál bele, akkor visszapofázik, és nem csinál semmit? :D ...Milyen jó, hogy hozzá lehet tenni a bekapcsolási hangutasításhoz, mit raktam a mikróba. Így már sokkal emberközelibbnek, okosabbnak és szórakoztatóbbnak tűnik a mikrós kajamelegítés. Alzheimer kórosoknak meg jó kis mentális edzés... Ekkora baromságot, atyaég...
    Tényleg másra nem jó, mint mikróba épített amazonos lehallgatókészülék... Mint a többi beszédvezérelt okoshulladék... Soha nem vennék ilyeneket senkinek... Max kib@szásból. :D
  • M2 #5
    Egy 17 ezer forintos mikróval dicsekedni? Már ennyire szarul megy?
  • barret #4
    Kedves potenciális vevőjelöltek! Nem akartok a szomszédotoknak eldicsekedni,hogy nektek már ilyen van?
  • zola2000 #3
    Ha már beteszek valamit a mikróba azt azért teszem hogy megmelegítsem, ha már ott vagyok akkor be is kapcsolom a buta mikrómat, így tényleg nincs értelme.
  • kvp #2
    Ez a rizses poen vicces, de akkor lesz ertelme ha a mikro ki is tudja venni a rizst a hutobol es utanna az asztalra tenni, a teritekkel egyutt.

    Ez igy csak max. a szorakoztatoelektronika es a lehallgatokeszulek kategoriaban indulhat.
  • Tetsuo #1
    Már csak ez hiányzott! (irónia)
    Egyszerűen ki nem állhatom a szöveges és/vagy érintős irányítást, amit a gyártók leginkább spórolásból és marketing részeként kényszerítenek ránk.
    Autó, mosógép, fejhallgató, mikró... na menjenek a π-csába!