JohnnyCage

Kétirányú műholdas internetelérés

[IDG] Amerikában elindították az első, otthoni felhasználóknak szánt kétirányú, nagysebességű internetszolgáltatást.


A most indított szolgáltatás milliók számára képes ténylegesen nagysebességű hozzáférést biztosítani. A műholdas rendszert az USA távoli részeiben élők is használhatják, azok, akik eddig nem tudtak kapcsolódni a világhálóhoz.
A StarBand Communications nevű cég szolgáltatása mindazon felhasználók számára elérhető, akik rálátással rendelkeznek a déli égboltra.

A letöltési sebesség 500Kbps lesz, a feltöltés pedig 153Kbps sebességgel valósul meg. Csak az összehasonlítás kedvéért az 500Kbps letöltési sebesség a szimpla ISDN 64Kbps sebességének majdnem nyolcszorosát jelenti, és a feltöltés is sokkal gyorsabb. A szolgáltatás ára 70 dollár lesz havonta, viszont természetesen nincsen telefonszámla-többlet.

A most bevezetett új módszert a cég annak a körülbelül 55 millió amerikainak szánja, akik vagy semmilyen Internet-hozzáféréssel nem rendelkeznek, vagy pedig gyorsabb kapcsolatra vágynak.

"Az elmúlt néhány évben a média annyit reklámozta a digitális telefonvonali, valamint a kábeltévés internetet, hogy az emberek azt hiszik, mindenhol nagysebességű kapcsolat van." - mondta Zur Feldman, a cég egyik vezetője. "A vezetékes internet jó azoknak, akiknek elérhető, de ahol ez nem lehetséges, azok elég rossz helyzetben vannak", folytatta Feldman.

Aki a műholdas rendszert szeretné, annak nem kell azon töprengnie, vajon milyen messze lehet a telefontársaság központjától, vagy van-e a környéken kábeltévés szolgáltatás - mondta Feldman. Ráadásul a műholdas rendszer felhasználóinak plussz vonal nélkül is biztosított az állandóan aktív, "always on" hozzáférés.

A StarBand-ot idén szeptemberben alapította a Microsoft, a Gilat Satellite Networks, az ING Furman Selz Investments és az EchoStar Communications. Magyarországon egyelőre egyirányú (letöltés) műholdas szolgáltatás elérhető, természetesen nem a StarBandtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!