Gyurkity Péter

Érkezőben a Moto G7 és G7 Plus

A két telefon eltérő méretben, bevágással jelenik meg.

A hetedik generációs Moto G-okostelefonokról az elmúlt héten egyszerre több hír is kiszivárgott, ezekből pedig nagyjából teljes képet kapunk az érkezőben lévő két új készülékről. A jelek szerint a méret lesz a legnagyobb különbség, de a hardver sem teljesen ugyanaz a két példány esetében.

Elsőként az amerikai szabályozó hatóság engedélye bukkant fel a világhálón, amely ugyan már korábban napvilágot látott, most azonban további részletekkel egészült ki. Eszerint a Moto G7 pontos fizikai mérete 156,86 x 75,4 mm lesz, tehát ez picivel nagyobb, mint az alig 7 hónapos Moto G6. A kijelző kereken 6 hüvelykes, amit a nem sokkal később felbukkant renderkép, valamint az azt kísérő információk megerősíteni látszanak, ehhez pedig a Snapdragon 660 chip, 4 GB RAM, 64 GB-os tároló, valamint a kereken 3000 mAh-s akkumulátor kísér. A képarány 18:9, a burkolat az üveg és az alumínium kombinációja lesz, az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátoldalra kerül át, ahol egy iker-kamera is helyet kap, miközben az előlapi káva még vékonyabb lenne.

Ezt követte a sorban a Moto G7 Plus renderképe, amely egy némileg nagyobb, és várhatóan picit erősebb okostelefont mutat meg nekünk. Itt ugyanis az érintőképernyő 6,4 hüvelykesre nő, ám a külső dizájn gyakorlatilag megegyezik az alaptípuséval, ami nem jelent meglepetést, hiszen ez az idei generáció esetében is így volt. A felső bevágás itt is esőcsepp formájú, ennek köszönhetően a káva immár minimális, a hátoldalon pedig ugyanazon kamerát és ujjlenyomat-olvasót látjuk, amelyet itt is az USB Type-C, valamint a hagyományos jack-dugó kísér. Amennyiben nagyobb teljesítményt szeretnének biztosítani, ezt minden bizonnyal a Snapdragon 710 révén érik majd el, erről azonban még nincs konkrét információ.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a hivatalos bemutatóra a februári MWC alatt kerítenek majd sort, ezt néhány héttel később követné a megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!