Gyurkity Péter

Támogatni fogja a kihajtható telefonokat az Android Q

Erre tett ígéretet a Google, amely eközben középkategóriás telefonokkal is készül.

A Samsung – sokéves munka után – a napokban végre beharangozta saját kihajtható megoldását, amely a legnagyobb visszhangra számíthat. Ez megadja majd az alaphangot az új kategória esetében, erre pedig a Google is készül, hiszen az optimalizációt követően az Android új verziója már natív támogatást biztosítana.

A Google saját fejlesztői összejövetelén hangzott el, hogy bár az Android P esetében is igyekeznek biztosítani a kellő támogatást, erre pedig szükség is lesz, mivel a partnerek közül többen szeretnének mihamarabb kihajtható megoldásokat piacra dobni, az Android Q már rendszerszintű támogatást nyújtana, ami egyben a kezelőfelület módosítását is eredményezné. Amennyiben ez megvalósul, minden gond nélkül összehangolhatjuk majd a két kijelző egyidejű, illetve felváltott használatát, tehát ugyanazon tartalom rögtön megjelenne a kisebb, illetve a nagyobb felületen, attól függően, hogy a telefont éppen milyen formában használjuk. Ezzel egy időben az iker-kijelzők támogatását is biztosítanák, ami nyilván része kell legyen az újításnak.

A cég eközben saját középkategóriás okostelefonokkal készül, vagyis a Pixel-család esetében lefelé nyitnának. Itt megszokhattuk, hogy abszolút csúcs-modellekről rántják le a leplet, de június óta visszatérő témának számít a „Bonito” kódnéven emlegetett mainstream típus állítólagos várható megjelenése, ami már némileg szerényebb hardverrel állna rendelkezésünkre. Most egy APK-állomány visszafejtése révén jutottak arra a következtetésre, hogy mindez már viszonylag közel van, a „Sargo” kódnév felbukkanása azonban arra utal, hogy egy második példány is érkezőben van. Természetesen iker-kijelzőről itt nincs szó, mindenesetre érdekes fejlemény lenne, ha valóban ilyen telefonokról rántanák le a leplet.

A külső források szerint mindkét változat a Snapdragon 710 chipre épülne, a Sargo azonban kisebb fizikai méretben jelenne meg, ami nem lenne meglepő a Google részéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Danecay #1
    Nem tudom de van egy olyan érzésem hogy a kihajtható telefonok ezen formája tutira be fog bukni. Van benne innováció meg minden de én már így, hogy még elérhetetlen is nem vágyom egy ilyen készülékre. Egy későbbi, több évvel kiforrottabb verzióra talán igen.