Gyurkity Péter

Bemutatkozott a OnePlus 6T

Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval, 8 GB memóriával és szupergyors processzorral érkezik, Európában pedig már egy 5G-okostelefon követné.

Hónapokkal ezelőtt tudtuk, hogy a OnePlus készül saját következő csúcskategóriás telefonjának piacra dobására, a OnePlus 6T hivatalos bemutatójára pedig most végre sort kerítettek. Több szempontból is előrelépést jelent az új készülék, itt a jobb kijelző és kamera, valamint a nagyobb akkumulátor mellett a hivatalos amerikai megjelenés is komoly változást jelent.

Ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk, a külső burkolat üvegből és fémből áll össze, itt azonban már hiányzik a hagyományos jack-dugó, bár megtartották a korábbi oldalsó csúszkát, amellyel gyorsan elnémíthatjuk a telefont. A vízálló minősítés elmarad, miközben a kijelző jobb védelméről már a Gorilla Glass 6 gondoskodik. Maga a panel egyébként egy 6,41 hüvelykes AMOLED-példány, amely a 2340 x 1080 pixel felbontást támogatja, 402 ppi-vel. Egy egészen kicsi bevágás jelenik meg felül, amely fekete háttérsáv alkalmazásával eltüntethető, ez pedig a szelfikamerának ad helyet, amely a Face Unlock arcfelismerési megoldásért is felel. Az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőben helyezkedik el, itt tehát nincs többé szükség a hátoldali érzékelőre, ahogy azt a Huawei Mate 20 Pro esetében már láttuk, míg a teljesítményért a Snapdragon 845 chip, 6 vagy 8 GB memória, valamint egy 128 vagy 256 GB-os tároló felel.


A szoftveres oldalon az új Android 9.0 Pie fut, ehhez az OxygenOS kezelőfelület társul, letisztult formában. A képkészítés területén a már említett, 16 megapixeles előlapi szelfikamera jelenik meg, ehhez a hátoldalon egy iker-kamera társul, amely (a OnePlus 6 példáját követve) egy 16 egy és 20 megapixeles szenzorból áll össze, OIS és EIS funkciókkal, miközben a portréképek jobb minőségéért a Studio Lightning funkció felel, hasonlóan az új iPhone okostelefonokon látott megoldáshoz. Az akkumulátor mérete tovább nő, itt már egy 3700 mAh-s példányt alkalmaznak, amely a Dash Charge névre keresztelt gyorstöltési megoldással egészül ki, miközben a vezetéknélküli töltés nem jelenik itt meg. Az ár a tároló és a memória méretétől függően 549, 579, illetve 629 dollár, a megjelenés november első napján esedékes.

A cég alapítója, Carl Pei, eközben egy interjúban elárulta, hogy már most tárgyalnak több európai szolgáltatóval egy 5G-telefon piacra dobásáról, amelyre 2019 első felében kerülne sor. Szerinte elsőként mutatnak majd be egy ilyen megoldást a kontinensen, amit azzal indokolt, hogy a szükséges hálózatok hiánya ellenére a felhasználók részéről kellően erős igény mutatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!