Mortimer

Biztonságosabb a VISA

A VISA USA szövetségre lépett az elektronikus biztonsági kérdésekkel foglalkozó Internet Security Systems (ISS) céggel.

A megállapodás szerint az ISS vizsgálni fogja a VISA újonnan kifejlesztett Electronic Compliance Monitoring (ECM) rendszerét. Az ECM projekt egy olyan rendszert takar magába, mely forradalmasítaná az Internetes vásárlást a hitelkártyák biztonságának szempontjából. Az ECM projekt keretein belül leellenőriznék az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cégeket, és az Internet szolgáltatókat, hogy azok biztosan megfeleljenek a VISA biztonsági előírásainak, melyek meggátolják, hogy jogosulatlan személyek férjenek hozzá adatainkhoz, bankkártya számunkhoz, pénzünkhöz.

A projekt a "Visa Secure Commerce" program része, mely több olyan biztonságtechnikai eljárást tartalmaz, melyek gondoskodnak arról, hogy az online tranzakciók megfelelő körülmények között lefolyhassanak.

A VISA ECM teszteket a hónap végén kezdik el. Az ISS a vizsgálatok alatt megpróbálja feltörni a rendszert. A teszt alapos lesz, hiszen mind a lehetséges belső, mind a lehetséges külső támadási felületeket, gyengepontokat megpróbálják feltérképezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!