Gyurkity Péter

Megjelent a Huawei Y9

A kiszivárogtatás után gyorsan jött a hivatalos bemutató.

Szeptember utolsó napján még Evan Blass, a jól ismert online kiszivárogtató osztott meg néhány képet és hardveres részletet a Huawei soron következő méretes megoldásáról, ezt követően azonban alig egy napot kellett várni a hivatalos bemutatóra, amelyből csaknem minden kérdésre kiderült a válasz.

A hivatalos oldalon ennek megfelelően már elérhető a telefon saját ismertetője, amely szerint a készülék egy meglehetősen nagy, ezúttal 6,5 hüvelykes kijelzőt kapott, vagyis egyértelműen a táblákkal vetekedő méretet tartottak ideálisnak. Az LCD-panelhez az 1080 x 2340 pixel felbontás, a 19,5:9-es képarány, a saját házon belül fejlesztett Kirin 710 chip, annak összesen nyolc magja, immár 6 GB memória, valamint egy alapesetben 128 GB-os belső tároló csatlakozik, a hardver terén tehát nem lesz nagyobb gondunk a sebességgel. A hátoldalon helyezték el a hagyományos ujjlenyomat-olvasót, ez tehát még nem épül be a kijelzőbe, legalábbis nem ezen a típuson.

Ugyanitt dolgozik majd a 13 és 2 megapixeles szenzor párosára épülő iker-kamera, amelyet az előlapon egy hasonló modul egészít ki, ám 16 és 2 megapixeles szenzorral. Ehhez a divatos, már-már megszokottá váló AI-funkciók járulnak majd, hogy minél jobb minőségű végeredményt kapjunk, a megfelelő üzemidőről pedig egy szintén nagyobb, kereken 4000 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni. A szoftveres oldalon az Android 8.1 Oreo fut, itt tehát még nem a legújabb verziót kapjuk meg, az előlapon viszont jól látható a notch, vagyis a felső bevágás.

A telefon Kínában a Huawei Enjoy 9 Plus néven jelenik meg, a globális piacon viszont a Huawei Y9 elnevezést alkalmazzák majd, ahogy az a címből is kiderül. A pontos ár és a megjelenési dátum még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!