Berta Sándor

A Magic Leap partnere lett a Sennheiser

A két fél átfogó együttműködést alakít ki.

A fejhallgatókat és más audiotermékeket fejlesztő német cég megállapodott a gyártóval arról, hogy az egy külön hangrendszert fejleszt ki a kiterjesztett valóság szemüvegéhez, illetve annak platformjához. A Works with Magic Leap projekt elsődleges célja, hogy olyan termékeket kutasson fel, amelyek támogatják az augusztus eleje óta elérhető Magic Leap One-t és annak alkalmazását.

A Magic Leap egyik képviselője kijelentette, hogy azért mentek bele a kooperációba, mert a 3D-s audiokörnyezet elengedhetetlenül fontos a térhangzású tapasztalatok megszerzéséhez. A cél az, hogy a kiterjesztett valóság képi világához egy megfelelő 3D-s audiokörnyezet is társuljon és a kettő tökéletesen kiegészítse egymást. A program további részleteit a vállalatok a Los Angelesben október elején tartandó L.E.A.P. Conference nevű rendezvény keretében árulják majd el.


A Sennheiser az Ambeo nevű termékcsaládjával már szerzett tapasztalatokat a térhangzású audiorendszerek területén és ezeket most hasznosítani akarja a Magic Leap esetében. Az Ambeo okosfejhallgatók jelenleg kizárólag az iOS operációs rendszert futtató készülékekkel működnek és olyan beépített mikrofonnal rendelkeznek, amelyek úgynevezett binaurális felvételek elkészítését is támogatják. Az utóbbiak lényege, hogy természetes módon ismétlik meg a hangokat és lehetővé teszik az olyan hangok rögzítését is, amelyek egy 3D-s térhangzás érzetét keltik.

A Magic Leap One jelenleg kizárólag az Amerikai Egyesült Államok bizonyos városaiban (Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Seattle) rendelhető meg 2295 dolláros áron. A döntés hátterében az áll, hogy mindegyik terméket a vállalkozás egyik munkatársa szállítja ki és részletes eligazítást is tart a vevőknek annak használatáról. Mindez bár rendkívül hosszadalmas folyamat, de hozzájárul ahhoz, hogy a Magic Leap szisztematikusan kiépíthesse a fejlesztői közösségét. Ráadásul az árért cserébe a felhasználó nem csupán egy terméket kap, hanem odafigyelést is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bPatrik0521 #2
    Nekik elsősorban nem is a VR/AR a fő profiljuk. Inkább a Leap motion kézvezérlőjük és annak technológiája (ami viszont jó azokhoz). VR/AR-t még csak pedzegetik...Az LM szoftvere meg most kezd olyan lenni mint ahogy ki kellett volna adniuk évekkel ezelőtt, leszámítva hogy még mindig nincs rá semmi értelmes, nem-céges program.
  • kvp #1
    Ugy nez ki, hogy a virtualis targyak alatti valos latvany maszkolasat meg mindig nem tudtak megoldani, igy viszont nem igazan emelkedik ki a magic leap a tobbi AR szemuveg kozzul.

    ps: Szerintem meg mindig a telesen zart VR szemuveg + ket kulso kamera a szemekkel egy vonalban kombo adna a legjobb kepminoseget es akkor a maszkolas mar trivialis, raadasul akar a fokozatos atmenetet is meg lehet oldani. (a dragabb de kozvetlenebb megoldas lenne az LCD-s maszkolas, az is tudja elviekben a tetszoleges transzparenciat, csak ott ives feluletre kellene lcd kijelzot kesziteni)