Gyurkity Péter

Óriástelefont mutat be a Huawei

Nem volt elég a 6 hüvelykes kivitel, már a táblák méreteit veszik célkeresztbe.

A Huawei leánycége nemrég rántotta le a leplet a Honor 8 Max típusról, amely egy kifejezetten nagy, egészen pontosan 7,12 hüvelykes kijelzővel futott be. Az anyacég most követi ezt a példát, a kínai szabályozó hivatal saját oldala legalábbis erre utal, a megjelenés pedig valószínűleg nincs már messze.

A TENAA bejegyzése alapján kijelenthetjük, hogy valóban a táblák méretét célozzák meg, hiszen az alakulóban lévő okostelefon szintén egy 7,12 hüvelykes érintőképernyőt kapna. A telefon két változatban jelenne meg (ARS-TL00 és ARS-AL00, amely a fekete, illetve a fehér színt jelöli), a főbb jellemzők azonban mindkét példányon az alábbiak lesznek: Qualcomm Snapdragon 636 chip, 4 vagy 6 GB memória, egy alapesetben 64 vagy 128 GB-os belső tároló, valamint a megszokottnál szintén jócskán nagyobb, ezúttal 4900 mAh-s akkumulátor, amely minden bizonnyal megfelelő üzemidőt biztosít majd – erre szükség is lesz, hiszen a méretes kijelző egyben nagyobb fogyasztást is jelent a potenciális vásárlók számára.

A hátoldalon egy iker-kamerát helyeztek el, amely egy 16, valamint egy 2 megapixeles szenzorra támaszkodik – ez utóbbi valószínűleg a jobb mélységérzékelésben segít, tovább emelve a minőséget. Ugyanitt található meg a mára többé-kevésbé megszokottá vált ujjlenyomat-olvasó, amelyet tehát még nem építettek be a kijelzőbe, míg az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera dolgozik majd, hogy erről a divatról se maradjunk le. A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 8.1 Oreo fut majd, ami kissé meglepő, hiszen időközben a 9.0 Pie verzió is elkészült, bár ez utóbbi még nem elérhető az androidos készülékek túlnyomó részén.

A pontos megjelenési dátum és a hivatalos ár még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!