Gyurkity Péter

Kiemelkedő ár-érték mutatóval jön a Honor 8X

A Huawei leánya kedvező árat és erős hardvert párosít a két új telefonban.

A Honor márkanév alatt az utóbbi években több olyan okostelefon is felbukkant a piacon, amelyek érdekes összeállítást kínáltak a felhasználóknak, hiszen meglehetősen erős hardvert kombináltak kedvező piaci árakkal. Most ismét egy ilyen párost ismerhetünk meg, az eddig látottakat azonban igyekeznek meghaladni.

Először a kínai szabályozó hatóság oldalán jelent meg a részletes információ, amelyet az egyes online üzletházak kínálatában felbukkanó specifikáció követett. Eszerint a Honor 8X és 8X Max nagy kijelzőt kínálnak, hiszen ez sorrendben 6,5 és 7,12 hüvelyk, ehhez pedig a 2340 x 1080, valamint a 2244 x 1080 pixel felbontás társul. A teljesítményért a Kirin 710, valamint érdekes módon a Snapdragon 636 (és 660) felelős, itt tehát vegyes felállást látunk, míg a memória 6, illetve 4 vagy 6 GB, a belső tároló mérete 128 GB, miközben az akkumulátor egy 3750 és egy 5000 mAh-s példány lesz.


Ami a képkészítés területét illeti, a 8X esetében egy 20 és 2 megapixeles szenzorból áll iker-kamerát kapunk a hátoldalon, amit az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamera egészít ki. A 8 Max ehhez képest egy 16 és 2 megapixeles iker-kamerát kínál a hátlapon, míg a szelfikről egy 8 megapixeles példány gondoskodna. A szoftveres oldalon az Android 8.1 Oreo fut, amely itt is az EMUI kezelőfelülettel egészül ki, miközben a burkolat üvegből és fémből állna össze. Az előlapi kijelzőt itt is alkalmazzák, az első körben azonban kizárólag Kínában lesz elérhető a két készülék, ezt követően dobják majd azokat piacra Észak-Amerikában, valamint az európai kontinensen.


Ahogy említettük, a kereskedelmi ár igencsak kedvező lesz, ez ugyanis 220 és 280 dollár között mozog majd, nyilván a memória és a belső tároló méretétől függően. A pontos megjelenési dátumot még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!